13. LUKE – BRUNE PINNER MED MINDRE SUKKER – OG LIKE GODE!

13. desember – luciadagen og over halvveis i julekalenderen. Fikk du ikke med deg gårsdagens luke med lussekatter, både med og uten surdeig, og kort eller lang heving, finner du den her: 12. LUKE – LUSSEKATTER AV SURDEIG OG GURKEMEIE

I går var jeg på snappen til kostholdsdamene, og lovte å dele oppskriften på de brune pinnene som jeg hadde laget. Jeg erstattet alt sukkeret med tagatesse. Det er første gang jeg har prøvd tagatesse, og ble veldig overrasket over hvor godt det smaker. Faktisk smakte det helt det samme som med vanlig sukker. Disse er knallgode!

I utgangspunktet er målet mitt å bruke minst mulig sukkerkilder, også naturlige og søtningsprodukter, og enda strengere på sistnevnte. Likevel er det et par som har gått igjennom nåløyet mitt, det ene er fibersirup og det andre er tagatesse. Så når man skal bake, og helst vil at blodsukkeret ikke skal gå helt bananas er dette to gode alternativer. Hva har du prøvd? Del gjerne med meg:)

BRUNE PINNER MED MINDRE SUKKER

  • 200 g klarnet smør eller rapskokos
  • 100 g tagatesse
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss fibersirup gold – kan sløyfes
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver eller natron
  • 300 siktet spelt

Rør smør og sukker godt, og ha i resten av ingrediensene.

Sett deigen kaldt i en lufttett boks natten over så den får satt seg. Du kan også bake med en gang, men synes deigen oppfører seg bedre dagen etter. Pluss at det er mindre å gjøre hvis man f eks har med seg barn på bakelaget.

Kna deigen til den henger godt sammen. Rull deigen ut i fire pølser og legg de på langs på et bakebrett med bakepapir. Klem pølsene ned.

Topping:

  • 1 eggehvite til pensling
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 ts kanel
  • 1 ss tagatesse

Rør eggehviten og pensle kakene. Bland mandler, kanel og tagatesse og strø over. Klem forsiktig slik at toppingen får feste.

Stekes på 180ºC i 8-10 minutter til de er gyldne.

Bruk en pizzaskjærer eller skarp kniv til å skjære de fire kakene i skiver mens de er varme. La kakene få kjøle seg ned å tørke på rist eller bakeplaten natten over.

Nyyytes:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *