5. LUKE – DIGG GELESNOP SOM ER GODT FOR KROPPEN

Gelesnop er poppis her hjemme, og noe som mange andre der ute også digger. Det kan varieres med utrolig mange smaker, her er det kreativiteten som setter grenser. Sitrus, lakris, bær, frukt, urter osv – hva slags smaker liker du?

Det som er gull med gelesnop, som du lager selv vel å merke, er at gelatinen som gjør det hele til gele, også har andre fantastiske egenskaper.

  • En viktig byggekloss i kroppen, den består av hele 85,5 prosent protein. Protein består av aminosyrer, og ti av aminosyrene er essensielle. Det vil si at vi må få de tilført i kosten. Gelatin inneholder ni av ti essensielle aminosyrer.
  • Har vært høyt verdsatt pga sin positive effekt, og som en del av innholdet i ekte kraft har den vært konsumert langt tilbake i tid og er skikkelig tradisjonskost.
  • Ypperlig for hud, hår, brusk og ledd da det inneholder mye kollagen, som er viktig for oppbygging og reperasjon av disse områdene.
  • Tarmen har positiv effekt av gelatin ved at tarmslimhinnen får viktige byggeklosser for å holde seg hel og sunn. Du vil ikke ha en tarm som slipper igjennom for store biter i kroppen.
  • Ivaretar muskelmasse.
  • Gjør fordøyelsesprosessen lettere for kroppen.

Fordelen med å lage gelesnopen selv er at du kan styre hva du har av andre ingredienser. Gelegodter du får i butikken har sinnsykt mye sukker, det er i grunn som å spise smakssatt sukker. Og personlig synes jeg det er trist at det er dette vi forbinder med godteri, sosial kos og belønning. I hvert fall når det finnes så mye god og spennende frukt og andre godsaker man kan lage som er godt OG som er nyttig for kroppen. Alt vi putter i oss har evnen til å gjøre oss bedre eller verre. Jeg skjønner også at ting ikke er svart/hvitt, og det kan være vanskelig å fjerne det helt fra kostholdet, og da er det supert å tenke mengde, hvordan man kan gjøre små endringer til det bedre og ta smarte valg. Det som er spennende er at vanene våre kan endres, men vi må kanskje utfordre tankene våres og skjønne hva som ligger bak som gjør at vi tar de valg vi tar. Det finnes alltid muligheter.

SÅ, hvordan kan man få mer gelatin i kosten? Gelesnop!

Her er noen forskjellige forslag som kan falle i smak. Legg igjen en kommentar om du vil prøve, eller har prøvd, og hva du synes:)

Til lakriselskeren:

http://www.helenesundby.no/lakris-gele-snop/

Enkel med eplesmak:

http://www.helenesundby.no/eplegelegodis/

For sitruselskeren:

http://www.helenesundby.no/gelegodis/

JORDBÆRGUMMIES

400 g frosne jordbær eller andre bær

4 ss gelatin

1 dl vann

1-3 ss lønnesirup eller honning

saften av 0,5 sitron

evt urter som sitronmelisse eller mynte, vanilje, lakrispulver osv

 

Tin de frosne bærene i en kjele og kok opp. Ha i vann, sitronsaft, lønnesirup og evt andre smakstilsetninger.

Bruk en stavmikser eller blender og kjør massen til alt er blandet og klumpefritt.

Tilsett gelatin og rør godt, la det putre til gelatin er oppløst helt.

Hell i små konfektformer av silikon eller en større form.

Avkjøl gjerne litt på benken før du heller i formene.

Sett kaldt til geleen er stivnet, tiden avhenger sv størrelse.

Popp geleen ut av formene og server.

Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.

 

Digg jordbærsnop!

Digg jordbærsnop!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *