6 enkle trinn mot mindre sukker i kostholdet

Den stadig økende mengden forskning rundt sukker taler i én retning. Sukker er ikke din venn! Bevisene blir stadig tyngre, og listen med sykdommer og lidelser koblet mot sukker blir stadig lengre. 

Hvorfor hører vi ikke noe om dette? Det er mye penger og politikk på spill. Det som skjer i kulissene rundt i sukkerindustrien minner veldig om prosessen rundt tobakksindustrien. Og heldigvis føler jeg meg sikker på at det etterhvert er mange nok bevisste i sine valg til at det endrer markedet. 

Fettfrykten som oppsto på 50-tallet viste seg i tillegg til å være feil, en dramatisk økning i sukkerinntaket. Fettfri produkter ble fylt opp med sukker og stivelse av billigste sort. 

Å redusere sukkerinntaket vil gjøre blodsukkeret en tjeneste. Det vil bidra til et mer stabilt blodsukker. I tillegg til at blodsukkeret har mye å si for din hverdag i form av humør og motivasjon, så er effekten over tid essensiell for generelt god helse. Blodsukkerstabilitet er superviktig og vi trenger å løfte kunnskapen om dette. For det er et valg! Hvilket er en god ting. Det er et helsevalg og en livsinvestering. 

Med noen enkle tips kan du fjerne store deler av sukkeret fra kosten. 

  • Lag mat fra bunnen med råvarer. Unngå produkter. 
  • Ikke drikk sukkerdrikker. Det inkluderer juice. Juice er en fruktose bombe, som er en av de verste sukkertypene. Den går rett til leveren, og kun leveren, for nedbryting. Brus er på samme måte. 
  • Frukt er godt, men spis mer grønnsaker enn frukt. 
  • Kutt kraftig på kornprodukter (brød, pasta, ris osv) og stivelsesrike råvarer som poteter. Erstatt med grønnsaker og fett. 
  • Vær kritisk, les innholdsfortegnelsen. Still krav til kvalitet. 
  • Husk at sukkersmak er vanedannende. Det vil si at etterhvert som en blir vant med lite sukker, opplever du søtsmaken i der du kanskje ikke kjente søtsmak før. Og det som smakte godt før blir kvalmende søtt. 

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *