Asiatisk dipping saus og laksesashimi

Sashimi er så deilig som det er enkelt. Her er et måltid som er klart på bare noen få minutter.

Det er lurt å begynne med den asiatiske dipping sausen. Da kan sausen få litt tid til å godgjøre seg mens du ordner resten. Og den holder seg bra i kjøleskapet om du ønsker å lage den dagen i forveien. Sausen helles forsiktig over fisken rett før servering. Det er viktig hvis ikke vil limesaften endre konsistensen på laksen. Eller du kan ha den i en liten bolle ved siden av, da slipper du å tenke på det.

For et måltid er det greit å beregne 150 g laks per pers. Skjær laksen i tynne skiver. Du får fine skiver om du skjærer lakseskivene i et ‘strøk’ med kniven, altså ikke sager frem og tilbake som et stort kjøttstykke. Er kniven skarp nok glir den pent igjennom fiskekjøttet. Gjør den ikke det er det på tide å skjerpe knivene. Jeg skjønte ikke hvor viktig skarpe kjøkkenkniver var før jeg opplevde hvor mye enklere matlagingen går da. Ikke rart kokkene behandler knivene sine som gull. Så, når lakseskivene er klare legger du de opp på tallerkenen.

Sesamfrø er deilig med sashimi. Mange synes det er ekstra godt når sesamfrøene ristes litt i varm tørr panne, men jeg synes rå fungerer helt ypperlig. Sesamfrø strøs over helt til slutt.

Sashimi fungerer som et måltid eller er ypperlig til et bord med småretter. Alt kan gjøres klart i forkant og oppbevares i kjøleskapet.

Douzo meshiagare!

 

Asiatisk dipping saus 

  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts honning
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 vårløk
  • en sveip med pepperkverna
  • evt litt chili for ekstra het saus

 

Bland soyasaus, limesaft og honning.

Finhakk hvitløk, ingefær og vårløk (og evt litt chili for de tøffe!). Ha krydderne i sausen og bland.

Laksesashimi og asiatisk dipping saus

Laksesashimi og asiatisk dipping saus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *