Bolognese kjøttsaus med spagettigresskar

Vi tester ut spagettigresskaret for første gang og jeg er veldig spent. Og jeg må si det sto til forventningen. Det var enkelt, og ble overraskende spagettiaktig. Selv den største skeptikeren i huset syntes det var godt. Dette skal i hvertfall vi gjenta!

Det er fint å bytte ut næringsfattig pasta med grønnsaker. Ypperlig om du ikke tåler melk eller gluten. Fordi dette ikke inneholder så mange karbohydrater holder blodsukkeret seg mer stabilt etter middagen. Å holde blodsukkeret stabilt er kjempeviktig for kroppens helse og humøret, ekstra viktig om du kjemper mot en sykdom eller ubalanse i kroppen.

Har du erfaring med spagettigresskar, eller spagettisquash som det også kalles, er det gøy om du deler i kommentarfeltet:)

Spagetti av spagettigresskar (eller spagettisquash)

Vi brukte et gresskar på ca 1,5 kg. Del det i to, fjern all guffe og kjerner i midten. Krydre med litt salt og pepper og bak i ovn i 40-45 minutter i 200ºC. Da er det bare å bruke en gaffel til å skrape i gresskarkjøttet, og det strimler seg som spagetti helt selv.

Mens spagettien gjør seg klar kan du fikse kjøttsausen.

Bolognese kjøttsaus

  • 400 g kjøttdeig
  • 5 store tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket oregano – eller enda bedre fersk
  • 1 ts honning
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 ts gurkemeie – kan sløyfes
  • 2 ts paprikapulver – kan sløyfes
  • eventuelt vann

 

Stek kjøttdeigen i klarnet smør eller egnet stekeolje.

Tilsett finhakket rødløk og hvitløk. La det surre i fem minutter.

Skjær tomatene i fire og kjør de i en blender til alt er jevnt, eventuelt med litt biter. Alternativt kan tomatene finhakkes.

Ha tomatene sammen med kjøttdeigen og tilsett oregano, gurkemeie, paprikapulver, salt og nykvernet pepper.

Ha eventuelt vann i for å få ønsket tynnere konsistens.

La det hele småputre i 20 minutter. Juster eventuelt smaken med salt og pepper.

Da er det bare å servere:)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *