23. LUKE – DELFIAKAKE – TRE GODE GRUNNER TIL Å SPISE

Hvem andre har minner om delfia kake fra barndommen av? Det har jeg, bestemor lagde alltid delfiakake med marsipan, kjeks og sukkertopper. Gode minner.

Min bestemor betydde enormt mye for meg, og fortsatt i dag er det tungt å tenke på at hun er borte, selv om det er mange år siden. Hun traff meg så i hjertet. På den andre siden har jeg jo så utrolig mange gode minner av henne, og delfiakake et av de. Hun var et rivjern på kjøkkenet og limet i familien vil jeg påstå. Det er godt å frembringe minner av de som har betydd mye for oss, og som ikke lenger er med oss på den jordlige reisen.

Min versjon er litt annerledes enn bestemor sin, men den gode smaken er der. Det fine med delfiakake er at det er en av de sunnere godsakene i jula, i hvert fall hvis du lager denne. Her er det svært lite sukker, holder du igjen på fyll med sukker, blir det enda bedre. En delfia kake metter, stilner søtsug og holder blodsukker stabilt. Tre gode grunner.

DELFIA KAKE

  • 250 g 70% sjokolade
  • 250 g kokosolje
  • 4 ss sterk kaffe
  • 2 egg
  • 1 ss tagatesse
  • Nøtter, marsipan, gele tørket frukt, friske bær, kjeks osv til å fylle med

Smelt sjokolade og kokosolje. Ha i kaffen og la det kjøle seg litt ned til romtemperatur.

Pisk egg og tagatesse til eggedosis. Hell sjokoladeblandingen i sakte mens du pisker.

Bruk en liten brødform, og dekk den med bakepapir, om ikke den du bruker er av silikon. Prøv å brette papiret i hjørnene slik at du får en fin form av papiret og det ikke er så mye skrukker som sjokoladen kan snike seg inn i mellom. Du kan også bruke plastfolie, men i en tid hvor vi bør kutte plastbruken, er det verdt å mestre papiret.

Da er det på tide å montere denne godsaken. Sørg for å ha tilgjengelig det du skal pynte med. Denne gangen ble det en enkel variant med marsipanlag. Det er også fint å legge en del av pynten på toppen.

Hell litt sjokolade i formen, og legg et lag med ønsket fyll. Fortsett med det tre runder. Avslutt med å fylle sjokolade slik at alt dekkes. Sett kaken kaldt for å stivne.

Oppbevares og holder seg en liten evighet i kjøleskapet.

Nytes med godt selskap:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *