Den beste tomatsuppa!

Jeg har lagd noen tomatsupper i mitt liv, men denne må være den beste hittil.

Den er enkel krever liten innsats, og kan gjøres mer ekslusiv med tilbehøret. Så mandag eller lørdag, prøv den ut idag!

Den store hemligheten til smaksrik mat – kraft! Det setter så veldig preg på smakene. Kjøttkraft, fiskekraft eller grønnsakskraft. Lag en stor kjele med kraft og frys ned i porsjoner. Jeg har ca 4-5 dl per porsjon. Da er det enkelt å ha kraft klart uten ekstra arbeid når du skal lage mat. For denne tomatsuppa hadde jeg 4 dl kraft og spedde på med vann for at det skulle bli nok.

I tillegg til smaksrik mat er kraft veldig sunt, spesielt kjøttkraft som gir deg mineraler og gelatin.

 

Tomatsuppe

  • 5 store tomater
  • 2 store gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • Kraft eller vann – jeg brukte 4 dl kraft og resten vann for å dekke grønnsakene
  • 1 ss klarnet smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper

 

Skjær tomatene, gulrøttene og hvitløksfedd i mindre biter. Ha sammen med kraften. Dersom du ikke har nok kraft til at grønnsakene dekkes fyller du på med rent vann. La det småkoke i 2o minutter.

Skjær paprikaen i mindre biter og ha oppi kjelen. Småkok i ytterligere 10 minutter.

Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre kraft og grønnsaker til en suppe.

Ha i smør og olivenolje. Smak til med salt og nykvernet pepper.

 

Nytes med hjemmelaget knekkebrød, oppskrift finner du her: Enkle knekkebrød, med smør og kokte egg.

 

Den beste tomatsuppa!

Den beste tomatsuppa med hjemmelaget knekkebrød og kokt egg.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *