Energiboostere

Disse har jeg lagt min elsk på. De er fantastiske å ha liggende i kjøleskapet. En liten bit med rask energi som ikke sender blodsukkeret til himmels.

Når spiser jeg disse? Når jeg trenger energi, enten om jeg ikke rekker frokost, som et lite mellommåltid, når jeg er fysen, når middagen ikke er riktig ennå…

Disse energikickene inneholder en del godsaker for kroppen.

Kokosolje er en ypperlig kilde til energi. Kokosolje har et høyt innhold av mellomlange fettsyrer som lettere brytes ned og dermed frigir energi raskere. Energi fra kokosolje varer lenge, holder blodsukkeret i sjakk, øker fettforbrenningen i kroppen og er immunstyrkene.

Chiafrø inneholder mye fiber, kalsium, antioksidanter og omega 3 (plantetypen), og gjør deg mett. Fibertypen er vannløselig og snillere mot magen enn fiber fra korn. Ups, vær forsiktig om du har allergi mot peanøtter eller sesamfrø.

Honning inneholder en rekke mineraler og mikronæringsstoffer som er positive. Den har også en viss bakteriedempende effekt, og bidrar til å stabilisere tarmbakteriene. Selv om honning har mye bra i seg som ikke raffinert sukker har, gir det samme blodsukkerstigning, så bruk bare i små mengder.

Vanilje smaker bare godt og gjør meg blid!

Energiboostere (20 biter)

  • 1 dl kokosolje
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1/2 ss honning
  • 1/2 ts vaniljepulver

 

Bland alle ingrediensene og ha i små former. La de stivne i kjøleskapet før du tar de ut av formen. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

 ◊

 Energiboostere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *