Fellesnevneren for dårlige beslutninger

Er det noen som har tatt dårlige beslutninger her? Jeg har definitivt gjort det. Mange ganger. I perioder har jeg virkelig vært fastlåst og tatt dårlige beslutninger tett i tett.

Det jeg oppdaget var at alle dårlige beslutninger har EN fellesnevner. Denne ene fellesnevneren gjelder UTEN UNNTAK og er enkel i sin funksjon. Alle dårlige beslutninger kommer fra en sinnstilstand som tildekker vår indre ro og visdom.

Mange er så vant med stress og ubehagelig følelser at de knapt gjenkjenner de som det. Fort kan de komme også. Og opplevelsen av at vonde følelser kommer fra ytre faktorer kan skape en nedadgående spiral følelsesmessig. At våre følelser skapes av ytre faktorer er en uskyldig misforståelse av hvordan opplevelsen faktisk oppstår. Den har aldri noe med ytre faktorer, uansett hvilke omstendigheter. Omstendighetene skjer på utsiden av oss, men selve opplevelsen av omstendighetene formes fra innsiden.

Vi gjør alltid så godt vi kan i øyeblikket. Også når vi er stresset, urolige eller har andre vonde opplevelser gjør vi det beste vi kan. Når det er overskyet er det vanskelig å se solen. Slik fungerer også mennesket, når vi er i tankerot og uro er det vanskelig å se gode valg.

Vår sinnstilstand i øyeblikket er det som avgjør kvaliteten på beslutningene. Å ta beslutninger ut fra indre ro og klarhet gir tilgang til enorm visdom. Kraftfull og utømmelig visdom du ikke visste du hadde. Dette er ikke en visdom du kan tilkalle, men som kommer til deg når du har oppriktig indre ro og klarhet. Fra denne tilstanden vil du se gode beslutninger fra der du er, men også se utfordringene helt annerledes. Mest sannsynlig ser du ikke utfordringen en gang. Fra dette stedet tar vi fantastiske beslutninger.

Sinnstilstanden skapes ferskt øyeblikk til øyeblikk av tankene våre. Har du en dårlig dag, en dårlig følelse, så er dette kun et resultat av våre egne tanker. Opplevelser skapes av oss og tar form via tanker og ord. Etter tanker og ord følger følelsene. Dette avgjør om vi tar gode eller dårlige beslutninger.

Det beste å gjøre når kvaliteten på tankene ikke er så god er å la de være. Ikke grave eller pirke i de, som bare vil forstørre følelsen og gjøre den mer intens. Det som er helt sikkert, er at på et tidspunkt vil de slippe, og du vil gå inn i andre tanker og følelser. Men nye tanker kommer ikke før du lar gamle passere.

Det er ikke et mål å være fri for ubehagelig og vonde opplevelser, for det vil ikke skje. Vonde og ubehagelige følelser er ikke annet enn et tegn på hvilke tanker i øyeblikket. Det skyldes ingen ytre faktor. Kun dine tanker. Alltid. Så vent med å ta beslutninger til de har passert og du er i en tilstand med klarhet og ro.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *