Fiberrik og digg kokos müsli

Müsli er en slager, og det ser man i butikkhyllene. Det bugner av utvalg. De fleste har en kornbase med smak av nøtter, frø og kanskje tørket frukt eller bær. Men det er jo superenkelt å lage, så hvorfor ikke bare gjøre det. Så får du akkurat det du har lyst på i din helt hjemmelagede müsli.

I utgangspunktet kan du variere til det uendelige med det du har. En god müsli er en deilig blanding med smak som du kan tilsette det du vil. Den passer som topping over desserter, melk, yoghurten eller smoothien.

Jeg foretrekker blodsukkervennlige råvarer, og da bruker jeg sjelden korn i en müsli, med unntak av havre av og til. I utgangspunktet bruker jeg nøtter og frø som base, gjerne også kokos, og så litt smak.

For å sette en ekstra piff på müslien, kan du bruke krydder. Kanel, kardemomme eller tørket ingefær er kjempegodt. Eller rosiner, gojibær eller annen tørket frukt eller bær. Eller hva med litt appelsinsaft over og raspet appelsinskall. Bruk smak av sesongen, vi har jo fire veldig forskjellige. På vinteren er det godt med varmende krydder, vår passer til friske smaker som sitron (sjekk müsli oppskriften med sitron og vanilje), sommer er perfekt med litt tørket bær, og høsten med gresskarkrydder. Og til jul, pepperkakekrydder selvfølgelig.

 

Kokos müsli

  • 250 g tørr kokosmasse
  • 1 dl hakket mandler
  • 1 dl hakket hasselnøtter
  • 1 dl linfrø
  • 4 ss kokosolje
  • 4 ss fibersirup eller lønnesirup
  • 0,5 ts salt

 

Bland kokosmasse, mandler, hasselnøtter, linfrø og salt godt i en ildfast form. Ha på kokosolje og sirup og sett inn i ovnen på 160ºC i 10 minutter. Rør rundt og stek ytterligere 10 minutter.

 

Favoritt müslien <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *