Fire lags luksusfrokost for travle dager

Denne er så god! Det er vanskelig å beskrive hvor god den er uten at du rett og slett prøver deg. Prinsippet er superenkelt, lag en er chiagrøt, lag to er rørte bær, lag tre er frukt og lag fire er hakka nøtter. Kan varieres i det uendelig!

Chiafrø er en super kilde til den gode fettkilden omega 3, fiber, protein og kalsium. Og med nøtter får du enda mer gode fettsyrer i deg. Bær og frukt har også mye deilig næring, og om du begrenser deg litt på frukten blir frokosten heller ikke så søt. Sammen med gode fettkilder vil ikke blodsukkeret sprette i været selv om du starter dagen med litt frukt.

Under ser du nøyaktig oppskrift på frokosten på bildet. Men det er bare ett av mange forslag, det er bare å leke seg.

 

Fire lags luksusfrokost for travle dager (1 porsjon)

Lag EN – Chia- og yoghurtgrøt

Bland alt sammen i et glass og rør godt. Sett glasset kaldt over natten, eventuelt 30 minutter. Ikke la deg lure av tiden kokosyoghurt trenger, det er superenkelt og gjør seg helt selv.

 

Lag TO – Bringebærsyltetøy uten ekstra søtning

Oppskrift finner du her: Bringebærsyltetøy med vanilje og chiafrø. Når du først har laget et glass med dette har du for frokostene kommende uke.

 

Lag TRE – Banan

1/2 liten banan i biter – legg over syltetøyet. Eller du kan bruke den frukten du har.

 

Lag FIRE – Karamelliserte mandler med kanel og chili

Oppskrift finner du her: Karamelliserte mandler med kanel og chili. Disse er gode i frokosten eller som kvelds. De har ikke så mye sukker, og sammen med fettsyrer, fiber og protein i mandlene er det et godt alternativ om du hungrer etter noe søtt som ikke genererer mer søtsug.

  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *