Fire lags OREO KAKE som smelter i munn – uten melk

Oreo kake er i vinden som aldri før og denne er rik på smak, luftig og smelter på tungen. Perfekt dessertkake siden den ikke ender som en tung klump etter et måltid, men også perfekt på kakebordet.

De fleste kaker kan med fordel kutte deler av sukkeret. Denne oreo kaka har jeg laget med tanke på minst mulig sukker til å være en oreo kake. Vil du ha en enda lettere variant kan du sløyfe kjeksbunnen. Ettersom kaka har mindre sukker er den ikke så kvalmende heller. Det er dobbeltpluss!

 

Luftig fire lags oreo kake 

Lag 1 – mørk kjeksbunn

  • 150 g oreokjeks uten melk
  • 2 ss kokosfett

Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin, tilsett kokosfettet og bland godt.

Trykk kjeksbunnen ut en en form. Jeg brukte en kakering på et fat med på 18 cm i diameter. Sett kjølig mens du tar fatt på lag nummer to.

 

Lag 2 – sjokolademousse

  • 125 g 70% sjokolade
  • 1 ss lønnesirup
  • 3 eggeplommer
  • 5 eggehviter

Smelt sjokoladen over et vannbad. Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladeblandingen.

Tilsett lønnesirup og bland godt. Rør inn en og en eggeplomme.

Stivpisk eggehvitene. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.

Ha sjokolademoussen i formen over kjeksbunnen og la det hele få sette seg et par timer før neste lag.

 

Lag 3 – oreokrem

  • 2 dl kokoskrem (den stive delen av kokosmelken)
  • 2-3 ss lønnesirup
  • 50 g oreo kjeks

Pisk kokoskrem og lønnesirup luftig. Smak deg frem med lønnesirupen.

Knus oreokjeksen i mindre biter, det gjør ikke noe om det er litt ujevne størrelser, og vend inn i kremen.

Hell kremen i kakeformen og begynn på siste lag.

 

Lag 4 – oreo kjeks strø

  • 50 g oreocrumble

Knus kjeksen i grove biter og strø over oreokremen.

Sett kaken kjølig et par timer og så er den klar til servering. Kan også lages dagen før og oppbevares kaldt til servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *