Fluffy mocca fromasj som smelter i munnen

Kjempegod dessert, litt overraskende for meg som egentlig ikke er så dessert-menneske, og som i hvertfall ikke har vært så fan av kremete desserter. Men det begynner å endre seg, og denne er såå god. Nesten som en superlett mousse med deilig mocca smak. Hva er vel bedre enn blandingen sjokolade og kaffe?? Og stort pluss for at den er superenkel å lage OG ikke trenger innsats rett før servering. Perfekt i selskap med andre ord. Og noen ganger er hverdagsmiddagen et godt nok selskap;)

 

Mocca fromasj

  • 3 egg
  • 80 g kokosblomstsukker
  • 3 dl kokosmelk (den tykke delen), evt fløte for den som tåler det
  • 0,25 ts tørket vanilje
  • 1,5 dl sterk kaffe
  • 5 plater gelatin
  • 100 g mørk sjokolade, pluss litt ekstra til pynt

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du fikser kaffe. Ta gelatinplatene over i den varme kaffen når de har blitt myke. Rør til gelatinen er oppløst. La kaffen få romtemperatur.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Pisk kokosmelk og vanilje luftig og fin.

Rør kaffeblandingen inn i eggedosisen. Og vend deretter inn den piskede kokosmelken forsiktig inn med eggedosis og kaffe.

Sett fromasjen kaldt mens du hakker sjokoladen. Ha i fromasjen og bland det godt inn. Kan være lurt å røre forsiktig en gang til når fromasjen begynner å stivne, slik at ikke alle sjokoladebitene faller til bunn.

La fromasjen stå noen få timer til den er stivnet. Den stivner raskere i små serveringsglass enn i en stor bolle. Du kan også lage denne dagen før den skal serveres, så lenge den får stå kaldt.

Serveres med litt sjokolade over. Sååå god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *