Havregrøt i ulike varianter

Havregrøt er en gammel traver. Og det er mange måter å spise en havregrøt både for å bedre smaken og gjøre den sunnere. Her kommer noen av våre varianter. Men først, oppskrift på havregrøt.

Havregrøt

  • 1 dl økologisk havregryn
  • 2 dl vann

Ha havregryn og vann i en kjele. Kok opp og skru ned temperaturen og la den såvidt putrer i 5 minutter. Blir den for tykk  kan du spe på med mer vann.

 ♥

Så begynner moroa, alle de gode smakene!

♥ Frisk smak med avokado: Bland inn 1/3 avokado, kokosnøttolje, litt kokosblomstsukker(eventuelt most sviske eller daddel) og kanel.

♥ Tradisjonell med smør, kokosblomstsukker og kanel.

♥ Blåbær og smør eller kokosnøttolje: 2-3 ss frosne eller ferske bær og en ts kokosnøttolje. Prøv også andre bærtyper.

♥ Vanilje, smør og banan: litt tørket vanilje, smør og en liten halv banan.

♥ Daddel og kokosnøttolje: mos 1-2 dadler med en gaffel og 1 ts kokosnøttolje. Prøv også annen tørket frukt, for eksempel svisker og aprikos.

♥ Eple og kanel: skjær eplet i små biter og kok sammen med grøten, tilsett kanel rett før servering. Alternativ nummer to er å bytte ut vannet med eplejuice når du lager grøten.

♥ Mandel og eplejuice: erstatt vannet med eplejuice når du lager grøten, før du serverer tilsetter du 2 ss mandelmel og litt mer eplejuice slik at konsistensen blir passe.

Hvilke smaker tilsetter du i grøten? Del gjerne med meg i kommentarfeltet.

Det er viktig å ha med fett. Smør eller kokosnøttolje er fine kilder. Når barnet er eldre kan du tilsette fete meieriprodukter som fløte, rømme eller yoghurt.

Lur inn andre sunne oljer som linfrøolje og fiskeolje (jeg bruker en med sitronsmak, så den har ikke blitt oppdaget i grøten).

Om konsistensen er for grov (minsten min syntes grøt med kornete konsistens var rart en periode) kjør den i mikseren til en glattere masse.

Det er viktig med variasjon, både for smak og næringsinnhold, så om du vil prøve ut andre grøttyper sjekk chiagrøten her, quinoagrøt her eller hirsgrøt her. Og om jern og grøt finner du her.

Havregrøt med avokado

Frisk havregrøte med avokado.

Havregrøt med blåbær

Havregrøte med blåbær og smør.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *