Helstekt kylling med appelsin og dijonsennep 

Klassisk helgemiddag. Mini elsker sennep og kan rett og slett ikke få nok. Denne retten var til ære for han. Sennepssmaken var ikke veldig fremtredende, så neste gang drar jeg kanskje på litt ekstra. Men uansett var det kjempegodt og godt mottatt:)

Helstekt kylling betyr alltid masse bein og kraftkoking. Jeg synes det er viktig å utnytte ressursene. I tillegg er kraft supermat, så kan egentlig ikke la muligheten passere. Så jeg samler ben som ryggraden jeg klippet av, skroget og ben som ikke er slikket rene (hehe) i en kjele. Så fyller jeg med kaldt vann og en klunk eddik. Dette får stå i 30 minutter før jeg sakte varmer opp til rett under kokepunktet. Så er det inn i ovnen på 90 grader. Her står det i ihvertfall en dag. Neste dag er gjerne suppe eller lignende så jeg får brukt kraften. Hvis ikke fyller jeg tomme glass med kraft og har i fryseren.


Helstekt kylling med appelsin og dijonsennep 

 • 1 hel øko/frittgående kylling
 • marinade – se oppskrift under
 • 5 gulrøtter
 • 1 rødløk
 • Et par kvaster rosmarin
 • ca 5 dl vann


Jeg klipper bort ryggraden på kyllingen og legger den som på bildet i en ildfast form.

Bland marinaden og gni inn kyllingen. Ekstra smak om du også får smurt under skinnet.

Ha gulrøtter, løk og rosmarin i formen, og legg gjerne noen under kyllingen for å heve den litt.

Hell vannet i formen.

Stekes på 160 grader i ca 1 time, kanskje 10-15 min ekstra om den ikke er gjennomstekt.

La kyllingen hvile 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.


Marinade

 • 0,5 appelsin
 • 1,5 ss dijonsennep
 • 2 fedd hvitløk
 • 0,5 ts salt
 • 0,5 nykvernet pepper

Skjær av skallet på appelsinen og kjør den i en blender. Eventuelt kan du bruke 0,5 dl appelsinjuice.

Finhakk hvitløken og ha det i en bolle sammen med alle ingrediensene. Bland godt.

 

Helstekt kylling med appelsin og dijonsennep

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *