Boost for immunforsvaret og naturlig forkjølelsesmedisin – HONNINGBOMBE

Denne honningbomben fant jeg på vegetarmat.org og inneholder alt immunforsvaret kan drømme om for å bli bedre og mer effektivt.

Jeg lagde den litt på slump, men det viktigste er ingrediensene. De er potente, så ta de med alle sammen. Smak deg frem til en blanding du synes er god.

Litt mer om ingrediensene…

Disse ingrediensene anbefaler jeg å ha i hus. De er gode allroundere i et snadder kosthold med hjemmelaget mat og er gode hjelpere for kroppen.

Honning er et fantastisk naturprodukt. Det inneholder mye sukker, men har noen unike egenskaper med sukkeret. Men greit å være bevisst sukkerinnholdet dersom kroppen din er følsom for det. Jeg anbefaler å finne en som ikke er hardt varmebehandlet ettersom virkestoffene er følsomme for varmen. Honning har flere antimikrobielle egenskaper og er fantastisk for å hele sår av ulike slag, sår hals og forkjølelse. Honning er også et prebiotikum, altså mat til de gode bakterievennene våres som allerede er i tarmen. Honning er antiinflammatorisk, antiseptisk, antibakteriell og har beroligende virkning.

Ingefær er en kompleks superurt med veldig mange gode egenskaper. Den er super mot kvalme og fantastisk mot fordøyelsen. Den er også slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende, betennelseshemmende, smertelindrende, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, antiparasittisk, ormedrepende, antiseptisk og mer til. Det sies at fersk ingefær er best for luftveisproblemer og tørket ingefær for fordøyelsesproblemer.

Gurkemeie er også godt for fordøyelse og generell helse. Den er også super med sine betennelseshemmende, smertelindrende, blodrensende, blodsukkersenkende, sårhelende, sopphemmende, bakteriehemmende, leverbeskyttende og apetittstimulerende egenskaper. Den er god for blodhelsen og virker blodtrykkssenkende, blodårestyrkende og bedrer blodflyt i arteriene.

Svart nykvernet pepper bruker jeg nesten til alle måltidene mine fordi det rett og slett er så sabla godt! Men så har det noen gode egenskaper også, som det ofte er med gode råvarer. Pepper er styrkende, stimulerer kretsløp og fordøyelse, avgiftende, febernedsettende, smertestillende, sårhelende, krampeløsende, antiseptisk og immunstyrkende. Den hjelper også kroppen med opptaket av gurkemeien.

Sitron er styrkende, antiseptisk, desinfiserende, bakteriehemmende, virushemmende, febersenkende, betennelseshemmende, appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverstyrkende, avgiftende, blodrensende, immunstyrkende, krampeløsende og virker generelt styrkende.

I tillegg til plantenes virkestoffer har de supre antioksidanter.

 

Honningbombe

  •  0.5 dl rå honning
  •  1 ss finrevet ingefær (evt 1 ts malt ingefær om du ikke har fersk)
  •  1 ts malt ingefær
  •  1 ts gurkemeie
  •  1 krm nykvernet pepper
  •  1 ts revet skall av økologisk sitron

Bland alle ingrediensene. Ta en liten teskje med jevne mellomrom, eller rør en teskje ut i et glass lunket vann.

God bedring!

 

 

Kilder:

  • http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter.htm#sidetopp
  • http://vegetarmat.org/oppskrift/honningbombe-med-ingefaer-og-gurkemeie/
  • http://www.honning.no/et-naturprodukt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *