Hvordan ha det bra NÅ

Hender det at du tenker at når du oppnår noe da vil følelsene dine endre seg? Før tenkte jeg ofte på denne måten. Når ferien starter da kan jeg slappe av, når alle eksamenene er fullført da kan livet fortsette eller når jeg har fått meg kjæreste da blir jeg lykkelig. Dette er bare noen av de mange eksemplene jeg stadig brukte for å distansere meg, helt uskyldig, fra å faktisk ha det bra, her og nå. Jeg tenkte også motsatt, at om jeg mistet noe eller ytre omstendigheter endret seg på en eller annen måte var sjansen der for at jeg ikke hadde det så bra. For eksempel tenkte jeg at hvis jeg får dårlige karakterer da kommer jeg til å få det kjipt, eller hvis jeg mister kjæresten min da raser verden sammen, eller hvis jeg er blakk da er livet en nedtur.

Jeg trodde at ytre omstendigheter var direkte årsak til hvordan jeg hadde det. Men uansett hva som skjer på utsiden former vi opplevelsen på innsiden. Vi er selv kunsteren som maler lerretet.

Jeg skjønte ikke at alle disse tankene om tok meg bort fra å leve nå, å ha det bra nå. At alt jeg trengte var å forstå at vi skaper vår opplevelse fra tankene våre. Nå er dette så logisk, og jeg forstår hvorfor det er så mange misforståelser og uenigheter mellom oss mennesker. For alle skaper sin helt unike opplevelse og unike liv. Vi lever faktisk i hver vår verden. Da er det ikke rart at vi misforstår hverandre. Så selv om jeg synes penger er supert og kjæreste er kos, så er det ikke det som avgjør om jeg har det bra. Det er mine tanker som avgjør hvordan jeg har det. Og da kan jeg faktisk starte med å ha det bra nå med en gang. Livet er en reise, ser du kun mot noen få øyeblikk går du glipp av alt det andre.

Livet går fortsatt opp og ned, slik er den menneskelige opplevelsen. Vi har ikke så mye kontroll som vi kanskje tror. Men friheten i å vite at jeg kan ha det bra nå er helt super. Og når jeg ikke har det så bra, vet jeg at det går over helt av seg selv, hvis jeg lar det. Jeg trenger ikke gjøre noe. Dette gir en helt annen opplevelse av livet enn troen på at ytre omgivelser kan gi deg noe. Det er klart du blir glad om du får toppkarakter på eksamen, eller du møter drømmemannen, eller du henger med de beste venner. Men du kan også ha det bra mellom disse opplevelsene.

Du kan ha det bra helt uten grunn♥

 

helenesundby.no

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *