Indisk Daal med kylling og limerømme – full av smak!

Elsker denne gryta, enkel og smakfull,  og en vinner hos de små.

Ikke så ofte jeg lager mat med så mange ingredienser, det er bare så enklere med færre, men krydderblandingen drar opp antallet. Er du smartere enn meg blander du ekstra til neste gang i samme slengen, så er det klart:)

 

Indisk Daal med kylling og limerømme (nok til 2 voksne)

  • 2 ss olivenolje eller klarnet smør
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss hakket fersk ingefær
  • 3 dl kyllingkraft – evt vann om du ikke har
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl røde linser
  • 200 gr kylling
  • 1/2 lime
  • Fersk koriander

 

Krydderblandingen:

  • 2 ts spisskumin
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts garam masala
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts kardemomme
  • litt chili

 

Limerømmen:

  • 3 dl rømme eller yoghurt
  • 1 lime

 

Hakk løken og stek forsiktig til de er myke, tilsett hakket hvitløk og ingefær. Tilsett krydderblandingen og la det steke litt mens du rører. Ha i kyllingkraft, kokosmelk og røde linser og la dette putre på svak varme til linsene er møre, ca 20 min. Det gjør ingenting om de går litt i oppløsning. Kyllingen skjæres i biter og stekes og has oppi på slutten av koketiden. Viktig å steke kyllingen igjennom, men ikke la den bli tørr. Her går det også å bruke kyllingkjøttdeig og ferdigstek kylling (rester for eksempel). Smak på gryta, tilsett mer krydder om ønskelig.

Rømmen lages enkelt ved å blande rømme og limesaft.

Limerømmen og hakket fersk koriander serveres ved siden av.

Nytes med familien♥

 

Mye som skjer på ettermiddagen og liten tid før barna slår kniv og gaffel i bordet i vente på mat? Lag gryta kvelden i forveien. Følg oppskriften men vent med å koke linsene møre til dagen etter.

 

Indisk daal Indisk daal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *