Sjokoladebomber med mynte til kaffen

Disse gode bombene piffer opp kaffen og gir deg et lite energikick som ikke sender blodsukkeret ditt til himmels. De mellomlange fettsyrene i kokosoljen gir rask tilgang til energi og en boost til stoffskiftet. Og det holder stort sett med én. Derfor er de fantastiske å ha tilgjengelig når du er fysen på sjokolade eller noe søtt. Oppbevarer de gjerne i fryseren.

Du trenger selvfølgelig ikke å putte de i kaffen, men kan spises både ved siden av eller uten.

Er du ikke så glad i peppermynte kan du selvfølgelig droppe det. Men visste du at peppermynte er supert for ganske mye, og spesielt fordøyelsessystemet? Peppermynte er fordøyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende, kvalmedempende, brekningshemmende, tarmgassdempende (karminativ), sammentrekkende, bedøvende, betennelseshemmende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, avkjølende, åreutvidende, smertestillende, krampeløsende, beroligende, slimløsende, urindrivende, svettedrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og friskt rensende på hud og slimhinner. Psykisk oppløftende, avslappende og nervestyrkende. Altså mye motivasjon for å få inn mynte i hverdagen.

Ingrediensene er på ca mål, så prøv deg frem til en blanding som du liker godt.

Sjokoladebomber med mynte til kaffen

  • 4 toppa ss kokosolje
  • 2 toppa ss kakao
  • 1 ts tørket vanilje
  • en klype salt
  • 2 ts lønnesirup eller tilsvarende mengde steviadråper
  • 4-6 dråper peppermynteolje (kan sløyfes)

Bland alle ingrediensene og smak deg frem til din perfekte blanding.

Fyll i små former, jeg brukte konfektformer, og sett kaldt til de stivner.

Så er det bare å ta de ut av formene og oppbevare de i kaldt. I romtemperatur blir de klissete.

Kilde: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/ment_pip.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *