Kveite med rotgrønnsaker, søt råkostsalat og hollandaisesaus

Oioioi, denne slo virkelig an! Enkel oppskrift og ser kanskje litt kjedelig ut, men her var det MYE smak!

Kveite er en fastere hvit fisk. Den kjennes mer kjøttrik og smaker mye mer en den vanlige torsken.

Og hollandaisesausen. Enkel saus og helt nydelig fløyelsmyk i munnen. En anvendelig saus som alltid er fulltreffer. Har du ikke lagd hollandaise saus er det ingenting å frykte, den er svært enkel. Og det beste av alt, kan du lage hollandaisesaus, kan du lage bearnaisesaus:) Oppskrift på bearnaisesaus kommer også på bloggen.

 

Ovnsbakt kveite med rotgrønnsaker, råkostsalat og hollandaisesaus (2 personer)

Tid: 50 minutter

  • 400 gr kveite
  • 400 gr rotgrønnsaker – velg dine favoritter
  • 3 ss kokosolje
  • salt og pepper
  • friske urter – oregano, timian og basilikum er favoritter her
  • 2 fedd hvitløk

 

Skjær rogrønnsakene i staver og legg i en ildfast form sammen med to spiseskjeer kokosolje,  og godt med salt og pepper. Stekes 30 minutter på 200ºC.

Ha kveiten i en ildfast form, ha over salt og pepper og noen kvaster friske urter og knuste hvitløksfedd. Skru ned ovnen til 150ºC og la rotgrønnsakene og kveiten bake i ovnen i 20-30 minutter. Følg med på kveiten slik at den ikke stekes for mye.

 

Hollandaisesaus

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl eplesidereddik
  • 2 ss kaldt vann
  • 300 gr klarnet smør
  • 1/2 sitron
  • salt og hvitt pepper

 

Kok og reduser eplesidereddiken til en spiseskje eller to. Ha over i en bolle sammen med det kalde vannet. Pisk inn eggeplommene og plasser bollen over en kjele med varmt vann. Fortsett å piske i et par minutter før du litt og litt tilsetter klarnet smør til sausen får en deilig kremet konsistens. NB! Pass på varmen på vannbadet, det skal ikke være for varmt, da vil sausen skille seg. Sausen skal varmes sakte og ikke for mye. Skulle sausen skille seg eller bli for tykk, tilsett en spiseskje eller to med vann. Smak til med sitron, salt og pepper.

 

Søt råkostsalat

  • 1 vårløk
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 eple
  • 6 druer
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 2 ss balsamico eddik
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

 

Vårløk hakkes, gulrot rives, eple og druer skjæres i små biter. Ha i en bolle og bland inn balsamico eddik, olivenolje, salt og pepper. Salaten er super å lage mens fisken baker i ovnen, og helst ikke noe særlig tidligere.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *