Langpannebrød med havre og chiafrø på 40 minutter

Jeg må starte med å si at jeg er fan av surdeigsbakst på grunn av dens fantastiske egenskaper som gjør godt for fordøyelse, kropp og sjel. Men noen ganger er det slik at skuffen er tom når man skal lage matpakke, og surdeigsbrød tar lang tid. Da har jeg et tips til deg – raskt og enkelt langpannebrød!

Før du får oppskriften må jeg tipse om at matpakke ikke trenger å inneholde brød. Og ihvertfall ikke bare brødmat. Jeg har mye forskjellig mat i matboksen, og valgene for innhold tas med bakgrunn i næring og enkelhet for meg selv. Rester fra middagen, lefser med godt pålegg, kjøleskapsgrøt, forskjellige grønnsaker/ost/kjøtt, litt frukt, kanskje en daddel eller to. Det er mye å legge i matboksen.

Langpannebrød

  • 4 dl havre
  • 4 dl siktet speltmel
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • vann

Bland det tørre godt sammen.

Ha eggene i et dl mål, fyll opp med vann til 4 dl totalt. Rør godt og bland med det tørre. Det skal være en klissete masse, chiafrøene vil suge til seg mye av fuktigheten. Smør det utover en smurt eller bakepapirdekket, liten langpanne.

Stek i 20 minutter på 180ºC.

40 minutter fra start til slutt!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *