Lettfordøyelig surdeigsknekkebrød

Knekkebrød ja, godt etablert i livet vårt i hvertfall. Knekkebrød er forbausende enkelt å lage. Det er ingen trinn underveis i prosessen som ikke den fineste amatør ikke klarer.

Jeg har en knekkebrød oppskrift jeg elsker, enkel å huske og lett å variere. Den lages med jevne mellomrom med det jeg har i skapet. Denne oppskriften finner du her: Enkle knekkebrød. Det er spesielt en ingrediens som er et must for meg i, tørket oregano. Så utrolig digg!

Det som er annerledes denne gangen, er at jeg har tilsatt en ny ingrediens, surdeigsstarter. Surdeigsstarter er en kultur som tilfører bakterier og enzymer som gjør knekkebrødene lettere fordøyelig. En fermenteringsprosess, også kalt melkesyregjæring.

Det er enkelt å lage sin egen surdeigsstarter og du trenger kun to ingredienser. Litt tid tar det, men liten innsats, og så har du en surdeigssstarter som varer helt til du slutter å gi den mat av og til i form av mel. Sjekk oppskrift på surdeigsstarter her: Lag din egen boblende surdeigsstarter og luftige surdeigsbrød.

 

Surdeigsknekkebrød

  • 2 dl havre
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl malte mandler
  • 1 dl linfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ss oregano – kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann
  • 2-3 ss surdeigsstarter

 

Bland vann og surdeigsstarter. Rør godt slik at surdeigsstarteren er oppløst.

Resten av ingrediensene blandes i en bolle og blandes godt. Tilsett vannet med surdeigskultur i bollen med de tørre ingrediensene og rør godt. La blandingen stå i noen timer.

Gjør klart to bakebrett med bakepapir. Varm ovnen til 160ºC. Del deigen i to og legg på hvert sitt bakebrett. Bruk hendene eller en slikkepott dyppet i kaldt vann til å smøre deigen utover til en firkant med jevnt tykkelse.

Stekes i 60-80 minutter til knekkebrødene er akkurat gjennomstekt. La knekkebrødene ligge luftig til de er helt avkjølt.

NB!!! Etter de første 20 minuttene tar du ut knekkebrødene og ruter i de opp i passende serveringsstykker. En pizzaskjærer er veldig effektivt.

Knasende surdeigsknekkebrød med solsikkefrø og linfrø.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *