Mandler med rosmarin og havsalt – verdens beste snacks?

Etter å ha kommet over noen kritiske tanker om mandler og urter er godt sammen, så er jeg nå altså frelst. Ja, det passer veldig veldig godt! Det er så deilig når det lugger litt i tankene, for så å komme forbi de med et større perspektiv.

Disse mandlene med rosmarin smaker kjempegodt, og både voksne og barn liker de. Sambo mente de smakte litt som pizza. De går i hvert fall inn i min kategori som favoritt snacks. Og god næring i tillegg er jo et ganske bra pluss.

Er du litt kreativ kan du hakke rosmarinmandlene og strø over salaten, suppa eller middagen generelt for litt ekstra smak og krønsj.

De er enkle å lage. Den raskeste varianten er å å bruke mandlene slik de er. Rister du de i tillegg får de en også mandlene en litt mer kompleks smak. Tar du deg tiden med å bløtlegge de i forkant, gjør du fordøyelsen din i tillegg en tjeneste. Bløtlegging gjør de nemlig lettere å fordøye. Det er så enkelt som å legge mandlene i bløt, gjerne med bittelitt salt, i noen timer eller natten over. Etter et tips bløtlegger jeg en større mengde mandler og fryser ned. Da er de klare på noen få minutter.

 

Mandler med rosmarin og havsalt

  • 4 dl mandler, gjerne bløtlagte
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss rosmarin, tørket eller fersk
  • et par klyper maldonsalt eller annet fint salt

 

Mandlene kan brukes med eller uten skall. Bløtlegger du de er det enkelt å fjerne skallet.

Bland alle ingrediensene sammen. Så er det to alternativer, du kan spise de som de er nå, eller riste de litt i ovnen på 140ºC i 15-20 minutter.

Nytes i godt selskap av deg selv og/eller andre:)
  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *