Mmmm – melkefrie og blodsukkervennlige karameller – hello goodness!

Inneholder sponset fibersirup fra funksjonellmat.no

Deilige, deilige karameller. Disse er som smørbukk, om noen av dere liker det! Her skårer man poeng om man gir bort i gave. 

Perfekt for de som ikke tåler melk og som vil ha karameller som ikke får blodsukkeret til å skyte i vær.

Og for de andre, de merker ingenting. Disse er populære!

Et par tips for å lykkes. Karameller er ganske enkelt å lage, men det er noen kaninhull.

  • Når du koker karamellen, bruk heller lavere varme og lenger tid, men det skal fortsatt boble, hvis ikke kan den skille seg.
  • Rør ofte, men ikke hele tiden eller for hardt, da kan den skille seg eller sukkeret kan krystallisere seg.
  • Dersom massen begynner å skille seg, ta kjelen av platen og rør det sammen igjen.
  • Temperaturen avgjør hvor myke eller harde karamellene blir. 120 grader gir myk smørbukk, mens 125-130 gir deg karameller du kan suge på.

Men når det er sagt, så er det bare å hoppe i det. Det er få ingredienser, metoden er enkel og populæriteten stor. Oppskriften er en perfekt grunnoppskrift, selv om den er fantastisk i seg selv.

Oppskriften kan enkelt varieres:

  • Sjokoladekarameller – ha oppi 3 ss kakao med resten av ingrediensene og følg oppskrift under.
  • Salte karameller – Ha oppi 0,5 ts salt med de andre ingrediensene. Når massen er i formen sin, strø over maldonsalt.
  • Lakriskarameller – 1-3 ts tørket lakrisrot røres inn rett før du heller i formen.
  • Pepperkakekarameller – 1 ts pepperkakekrydder
  • Sitruskarameller – 1-3 dråper av kvalitets eterisk olje som lime, sitron eller appelsin. Røres inn rett før du heller i formen. Disse bruker jeg.
  • Peppermyntekarameller – 1-3 dråper av kvalitets eterisk olje av peppermynte. Røres inn rett før du heller i formen. Disse bruker jeg.

Karameller

  • 0,5 ts tørket vaniljepulver – kan sløyfes
  • en klype salt for å fremheve smaken- kan sløyfes
  • Ha alle ingredienser i en kjele. Kok opp på medium varme, og hold massen små boblende. Har du termometer skal ikke massen over 120 grader for å få myke karameller. Rør jevnlig så det ikke svir seg!! Når massen er tykk er den klar. Du kan sjekke om den er klar ved å ha en dråpe av massen i kaldt vann. Kjennes det ut som ferdig karamell når du tar opp dråpen er den ferdig.
  • Hell i en form, jeg bruker en liten brødform av silikon slik at det er lett å få ut. Du kan bruke det du har for tilgjengelig. Skjær opp i passe biter og pakk inn i mellomleggspapir.

    Jeg oppbevarer de kaldt og setter de frem på bordet når vi skal spise de. Sinnsykt gode!!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *