Nye perspektiver i livet

«Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of shore» – et sitat fra den franske forfatteren Andre Gide. Sitatet traff meg midt i hjertet, for det er jo nettopp det at for å oppleve noe nytt må vi se noe nytt. Den friheten og gleden det er å oppleve noe nytt, noe ferskt som gir ny innsikt og en helt ny forståelse av noe.

Og slik er vårt indre. For å skape en annen opplevelse enn den vi har nå må vi se noe nytt. Å se noe nytt gjør du når du slipper det du tror er kontroll, men som faktisk er begrensninger. Hvis du ikke har sett det tidligere men gjør det nå, at kontroll er begrensning, så gir det en helt annen opplevelse. Det gir en helt annen følelse med et slikt perspektiv.

I tillegg skjer det så utrolig mye rundt oss som vi kun ser om vi er åpne for det. Slik er det alltid. Vi som mennesker og våre omgivelser har kun det potensiale vi ser. Uansett om du har all verdens penger, eller du er verdensmester i fotball, så kan du ikke lære noe nytt eller erfare noe nytt om du ikke ser det eller åpen for at uforutsette muligheter vil komme til deg.

Det fantastiske er at muligheten for å en ny innsikt, en ny idé, et nytt perspektiv kun er én tanke unna. Det eneste vi trenger å gjøre er å være åpne og ikke stresse med det. Eller som den herlige bjørnen Baloo i Jungelboken sier – Ta livet som det faller seg!
  
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *