Ovnsbakte egg med bacon, aspargesbønner og rosmarin

Det er mange måter å tilberede egg på. I det siste har jeg fått dilla på ovnbakte egg. Det er enkelt, perfekt sammen med middagsrester fra dagen før, en salat eller andre grønnsaker du måtte ha for hånden.

Jeg bruker bacon fra http://grostadgris.no/grostad-gard/ fordi helse for meg og dyret er viktig i valg av råvarer. Det er sikkert flere produsenter med denne typen filosofi, uten at jeg kjenner noen akkurat nå. Helst vil jeg lage mitt eget bacon, men det utstyret har jeg ikke nå, men den tid kommer sikkert etterhvert. Enn så lenge blir det Grøstad sitt bacon. Kikker du innom linken ser du hvilke forhold de vokser opp under. Jeg mener vi må ta ansvar for hvilke ringvirkninger vi skaper i verden og ikke minst i oss selv. Og da må vi tenke på ting som hvilke råvarer og produsenter vi velger.

 

Ovnsbakte egg med bacon og aspargesbønner

  • 4 tynne skiver bacon
  • aspargesbønner
  • 1 ss smør
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 egg
  • fersk rosmarin

 

Bruk en passe stor ildfast form. Legg baconskivene i bunn og legg noen aspargesbønner, smør, salt og nykvernet pepper over. Stekes i 10 minutter i 200ºC.

Ta ut formen og knekk to egg i. Stek ytterligere 8-10 minutter, eller til eggehviten så vidt er gjennomstekt og hvit. Jeg liker eggene best når plommen er flytende.

Finhakk fersk rosmarin og strø over sammen med litt mer salt og nykvernet pepper.

Da er eggene klar til servering.

 

Ovnsbakte egg med bacon, aspargesbønner og rosmarin

Ovnsbakte egg med bacon, aspargesbønner og rosmarin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *