Paleo SJOKOLADEKAKE med sjokoladeglasur – uten melk og gluten

Denne sjokoladekaken får tennene til å løpe i vann. Det er mulig å lage den i to varianter med samme ingredienser. En med grovere konsistens (som i oppskriften under) eller en med en fløyelsmyk og mer kompakt konsistens.

For å lage den fløyelsmyke varianten lager du mos av søtpoteten. Kutt søtpoteten opp i passe biter og kok til de er møre, mos alt sammen og tilsette som i oppskriften under. Det er ikke vanskelig, men tar bare noen ekstra minutter.

Glasuren er en digg sjokoladeganasje og kan fint brukes som glasur til andre kaker og muffinser. Yum yum!

Kaken er helt fri for melk og gluten, og passer for et paleokosthold. Men er selvfølgelig spiselig for alle som liker sjokoladekake:)

 

Søtpotet sjokoladekake (rund 24 cm)

  • 1 medium søtpotet
  • 3 egg
  • 1 dl kokosnøttolje eller klarnet smør
  • 6 ss honning
  • 0,5 ts tørket vanilje
  • 2 ss kakao
  • 1,5 ts natron
  • 2,5 ss kokosmel

 

Riv søtpoteten. Bland alle tørre ingredienser og tilsett egg, kokosolje og honning. Pisk til en glatt røre og tilsett revet søtpotet. Hell røren over i en smurt form, jeg brukte 24 cm rund form.

Stekes i 25-30 minutter i 180ºC.

La kaken avkjøles 10 minutter før du forsiktig tar den ut av formen. Jeg kjøler den ned før jeg tar på glasuren, og det går fortest på en rist.

 

Sjokoladeglasur

  • 100 gr mørk sjokolade uten melk 70%
  • 2 ss kokosfløte – eller den harde delen av kokosmelken

 

Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn kokosfløten til en silkemyk masse. Smør utover kaka.

 

 

 

2
Leave a Reply

Jeg vil gjerne høre fra deg, legg igjen din kommentar her:)

  Subscribe  
Notify of
Gunn Marion Iversen
Guest
Gunn Marion Iversen

Her var det maaaaange interesante oppskrifter!! Særlig for folk som ikke tåler kumelk – som meg. Det finnes mange laktosefrie oppskrifter, det hjelper ikke oss som ikke tåler kaseinet i melka! Så tusen takk Helene for mange gode melkefrie alternativer! Hilsen Gunn Marion.