Panna cotta med limemarinerte jordbær (uten melk)

Det er mulig å lage panna cotta uten melk (og vegansk). Fløten byttes ut med kokosmelk eller nøttemelk av et eller annet slag.

Jeg har testet ut med både vanlig fløte og kokosmelk, neste gang blir det nøttemelk for å se hvordan det blir. Nøttemelk er enkelt å lage, oppskrift finner du her:http://www.helenesundby.no/mandelmelk

Denne oppskriften er søtet med honning. Ulik honning har ulik smak, finn en du synes er god når du bruker honning i bakingen.

Panna cotta er en veldig praktisk dessert når du skal ha gjester siden den kan lages i forkant av festen. Lag den kvelden før og la den godgjøre seg i kjøleskapet.

Panna cotta med jordbær og lime  (4 porsjoner)

  • 4 dl kokosmelk eller annen nøttemelk (eller vanlig fløte om du vil)
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss honning
  • 1,5 gelatinplater

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge der i 10 minutter.

Ha melk og vanilje i en kjele, varm opp til kokepunktet og trekk kjelen til side.

Ha i gelatinen og rør godt helt til gelatinen er oppløst og melken er fri for klumper.

La blandingen kjøle seg litt og rør inn honningen.

Hell blandingen over i fire små former eller lave melkeglass. Panna cottaen trenger minst fire timer kaldt for å stivne, og kan fint stå over natten også.

Limemarinerte jordbær

  • en halv kurv jordbær
  • 1 økologisk lime
  • 1 ss honning
  • sitronmelisse eller mynte til pynt

 

Vask og rens jordbærene for stilker. Skjær de i fire båter.

Vask limefrukten og rasp av skallet. Rasp kun av det grønne skallet.

Bland honning og limerasp, og hell det over jordbærene. Bland godt og la det få stå å trekke.

Også jordbær og limeblandingen kan stå natten over.

Hvis du ikke har ferske jordbær, går det å bruke noen som har vært tint.

Rett før servering legges et par spiseskjeer med limemarinerte jordbær over. Pynt med sitronmelisse eller mynte. 

Nyt:)

  

  

Inspirasjon til panna cottaen fant jeg her: http://trinesmatblogg.no/2011/07/01/panna-cotta-med-limemarinerte-jordbaer/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *