Pulled Pork – dratt svineknoke – BBQ saus og coleslaw

O-la-la! Dette går for å være skikkelig mannemat. Server med en øl og du får mannen din til å gjøre det du vil;)

Men det som ikke sies er at det er like mye skikkelig damemat. Denne maten får magen mett og hodet blidt. Nydelig helgemat og praktisk hverdagsmat. Kjøttet kan gjøres klart dagen i forveien, marinere i krydderet, settes inn i ovnen på litt lavere varme om morgenen og voila, ferdig når du kommer hjem. Da er det bare å slenge sammen sausen og coleslaw.

Pulled Pork (4 personer)

  • 1,5 kg svineknoke – ca 2 stk
  • 2 ts malt paprika
  • 2 ts kokosblomstsukker eller honning
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts malt spisskummin
  • 1/4 ts chili – eller mer om du liker det sterkt
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,5 dl eplejuice
  • 1,5 dl vann

Bruk en kjele eller ildfast form av et slag. Det må ha et tilhørende lokk og tåle å stå i ovnen. Finhakk hvitløken og bland med resten av de tørre ingrediensene. Gni knokene med krydderblandingen og ha oppi kjelen/formen sammen med eplejuice og vann.

Stekes i 125ºC 4-5 timer, eller 80-90ºC 8-9 timer.

Kjøttet skal bli så mørt at det kan dras av i strimler med en gaffel – som navnet tilsier.

BBQ saus

  • 3-4 dl hakket tomater eller hjemmelaget tomatsaus
  • sky fra kjøttet
  • 1 ts sennep – oppskrift finner du her
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1/2 ts honning
  • pepper og salt

Kjør tomatene til en jevn masse og ha i en kjele. Sil skyen fra kjøttet og ha kjelen. Tilsett eplesidereddik, kok opp og la simre til den reduseres til passe tykkelse.

Smak til med honning, salt og pepper.

Coleslaw uten melk 

  • 300 gr hodekål
  • 1,5 dl majones
  • 2 ss mandelmelk
  • 2-3 ss sitronsaft
  • 1/2 ts honning
  • salt og pepper

Finhakk kålen. Bland resten av ingrediensene og smak til med evt ekstra honning, salt og pepper. Tilsett kålen.

Mandelmelken kan byttes ut med andre melkeprodukter som yoghurt, rømme el lignende for de som tåler det.

Coleslawen kan varieres med ulike grønnsaker strimlet eller raspet.

Om du ønsker kålen mindre sprø i konsistensen, ha over salt etter at den er strimlet, la ligge en stund og skyll godt av.

Tilbehør

  • Stekte båter av søtpoteter
  • hjertesalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *