Ren mat – boost for helsen – enkelt å få til!

Jeg får nesten litt bakoversveis når jeg går inn i kjedebutikkene og det står hyller opp og hyller ned med produkter i pose og kartong i fancy design og flotte farger. Her er det ikke kokker og ernæringsspesialister som er den viktigste inspirasjonen og drivkraften, men markedsførere, produktdesignere og økonomisk gevinst. De kjemper om oppmerksomheten til forbrukeren. Det er en jungel og det er fort gjort å miste fotfeste. Ferdigmat har dessverre ofte dårlig kvalitet, selv om det er noen på markedet som tar oppgaven mer seriøst enn andre. Ulempene som oftest er med ferdigmat er at det brukes råvarer med dårligst kvalitet, det er mye fyllstoff som mel og sukker og næringsinnholdet er ofte veldig lavt eller ødelagt.

Men i små områder av butikken er det plass for skikkelig og ren mat, nemlig råvarene. Det er frukt- og grønnsaksavdelingen, kjøttavdelingen og fiskeavdelingen. Hvis du vil endre kostholdet er det beste tipset å endre til ren mat og handle i disse avdelingene som selger råvarer. Dette er mat som gjør godt for kropp og sjel, og gir deg mer fleksibilitet. I tillegg får mer næring for pengene og det smaker veldig mye bedre.

Med ren mat i sin naturlige form av skikkelige råvarer vil du føle deg bedre og få kroppen mer i balanse. Kun ved å fokusere på fersk, ikke-prossessert mat. Kostholdet er faktisk så viktig for helsen, at uten å justere kostholdet er det vanskelig å få til endringer i helsen. Det gjelder uansett hva slags helserelaterte plager du har. Men gjør det så enkelt som mulig for deg selv. Under er fire ganske enkle kjøreregler.

 …

Keep it simple:

  • Bruk ferske råvarer, tilbered de enkelt og gjør måltidene til noe sosialt og gledelig.
  • Lag alle (eller de aller fleste) måltidene fra bunnen. Jeg vil påstå at det ikke nødvendigvis trenger å ta mer tid, men det krever at en er åpen for å gjøre ting på andre måter.
  • Lag snacks og mellommåltider selv – det er ikke vanskelig.
  • Skap matglede, både mens du lager og når du spiser. Har du barn, gjør det til en fellesaktivitet, det vil de elske og du hjelper de til å få et godt forhold til mat.

 …

Grønnsaker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *