Seks gode tips for å spise melkfritt ute

Å ha melkeintoleranse når en skal spise ute kan være en utfordring. MEN, med bevisste valg blir det en god opplevelse. Her kommer mine beste tips for melkeintolerante på tur.

  1. Velg restauranten med omhu. Det er deilig å dra til steder du kan velge og vrake på menyen, fremfor å få servert allergiretten som kanskje er et helhjertet forsøk på å møte flere allergier i samme slengen, men halvhjertet i forhold til matopplevelsen.  Asiatiske (thai, kinesisk, indisk, japansk)  har det meste uten melk. Gresk, tyrkisk og mat fra Midtøsten bruker heller ikke så mye melkeprodukter. Og veganske restauranter er helt frie. Italiensk pizza fungerer overraskende bra uten ost, såfremt resten av ingrediensene er melkefrie. Restauranter som lager mat fra bunn med ferske råvarer har selvfølgelig generelt lettere for å tilpasse måltidene enn der halv- eller helfabrika selges. Det er overraskende mange som tilhører sistnevnte dessverre. 
  2. Gjør research på forhånd. Hvis du velger et spisested i forkant kan du sjekke menyen online om de har det. Hvilket de fleste har. Besøket blir enklere om du vet om det finnes melkefrie retter når du skal et sted du ikke vet har melkefri mat. 
  3. Ha med egen niste om du er usikker eller vet alternativene er dårlige. Det er ikke gøy å traske fra sted til sted, og kanskje komme til det siste stedet, uten mat i sikte. Det finnes mye mat å ta med som er deilig. Spør om du kan spise den medbrakte maten på en restaurant hvis du er i følge med andre som ikke har intoleranse. Det går som regel greit når en forklarer hvorfor og at alternativene de har ikke er så gode. 
  4. Dra til en matbutikk, og kjøp maten der. Der er det alltid alternativer. 
  5. Ha en piknik, det er koselig og kan rigges til de fleste steder. Enten om du har med turmat, eller stikker innom en butikk, så er piknik i frisk luft deilig. 
  6. Godt humør og en positiv innstilling får deg mye lenger. Mennesker strekker seg alltid lenger når de møter blide og imøtekommende folk. Og det gjelder selvfølgelig også servicepersonell. 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *