Sitronvann – og fordelene det har for kroppen

Ferske sitroner er alltid å finne i huset vårt. Vi bruker det i maten, drikken og er en del av rengjøringsarsenalet (hvilket hovedsakelig består av sitron, eddik og natron).

 

De fleste dager starter med et glass sitronvann, og dette er grunnen:

♦ Sitron inneholder store mengder c-vitamin som booster immunforsvaret, har betydning for utvikling av brusk, benvev og tenner, øker jernopptaket fra kosten, beskytter celler mot frie radikaler og hjelper sårheling

♦ Sitron innholder en del kalium som er bra for hjerte, hjerne og nerver

♦ Bidrar til en sunn fordøyelse, og lindrer plager som luft i magen og halsbrann

♦ Hjelper kroppens eget rensesystem, slik at du lettere kvitter deg med rusk og rask

♦ Sitron inneholder pektin som er med på å roe sultfølelsen

♦ Sitron gir energi – erstatt morgenkaffen med sitronvann og kjenn etter

♦ Gir huden glød og fasthet, hjelper mot acne og holder huden hydrert

♦ Gir en frisk ånde og forebygger blødende gommer

 

Men ikke kast sitronen ennå, sørg for å raspe av det gule sitronskallet som er ypperlig til fisk, kjøtt, dressinger, kaker og mye mye mer. Når du bruker skallet er det ekstra lurt å bruke økologiske sitroner ettersom sprøytemidlene samler seg mest i skallet.

Sitronvann (et glass)

  • en halv sitron
  • et glass vann

Skvis saften av sitronen i vannen.

Veier du over 70 kg kan du bruke en hel sitron.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *