Sjokoladehjerter med luksus marsipanfyll

Litt i etterkant av påsken kommer disse deilige sjokoladehjertene med marsipanfyll. Noen er kanskje lei søtsaker, men disse er helt nydelig!

I forkant av påsken hadde jeg ambisjoner om å ordne med hjemmelaget og mye sunnere godis for påskeeggene. Dessverre ble det ikke tid til det, og mon tro hvem som hadde det verst når blodsukkeret skjøt i været i takt med konsumet av påskegodtet – barna eller de voksne. Neste gang skal jeg være mer forberedt:)

Våren bugner uansett av fine anledninger for å erstatte sukkerbombene med sunnere alternativer. Dessuten passer det alltid med sjokolade, og ihvertfall en sunn variant.

 

Sjokolade

  • 50 gram kakaofett
  • 2 ss kokosfett
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts agavesirup
  • 1/4 ts tørket vaniljestang

Smelt kakaofett og kokosfett over vannbad. Tilsett kakaopulver og vaniljestang. Smak deg gjerne frem til den perfekte sjokoladesmaken ved å justere mengde kakaopulver.

Tips bruk vanlig 70% sjokolade om du ikke har fått disse ingrediensene i hus.

 

Luksus marsipan

  • 1 dl mandler
  • 1 dl  hasselnøtter
  • 1/2 dl valnøtter
  • 2 dadler
  • 1 ts sukrin melis
  • 1/3 ts vanilje
  • 1 eggehvite

Nøtter og dadler kjøres i kjøkkenmaskinen, tilsett sukrin og vanilje og bland godt. Tilsett eggehviten, bland og la hvile i kjøleskapet.

 

Sjokoladehjerter med marsipanfyll

  • Fyll konfektformene med en liten ts smeltet sjokolade.
  • Ha oppi en passende kule med marsipan.
  • Fyll opp konfektformene med smeltet sjokolade til den dekker marsipankulene.
  • La stivne i kjøleskapet og nyt!

 

Sjokoladehjerter med marsipanfyll

 

 

2 Comments

  1. helene.sundby@yahoo.com

    Jepp!

  2. mmmm kjempegode og lekre godbiter som passer godt til kaffen :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *