Slik knekker du plyndretimen!

Har du hørt om plyndretimen? Det er timen etter skole og barnehage, hvor barna er så sultne at de plyndrer skapene hjemme etter noe å stagge den gnagende sulten med. Det samme er det for mange voksne, det går nesten ikke fort nok å få middagen på bordet etter jobben, og ofte blir det småspising under matlagingen.

Men vet du hvorfor plyndretimen oppstår? Det har faktisk noe med hvordan kosthold du har. Spiser du mye lettopptakelige næringsstoffer som karbohydrater, gjerne fiberfattige kilder, blir plyndretimen et faktum. Den gnagende sulten som følger er rett og slett avhengig av hva du spiser tidligere på dagen. Gnagende sult er et tegn på et blodsukker som har kræsjet. Det er faktisk ikke så vanskelig å gjøre blodsukkeret mer stabilt gjennom dagen, om du sørger for nok fett, protein og fiber til måltidene.

Men hvis plyndretimen er et faktum er det forskjell på hvilke valg du gjør. Det som er når vi blir så sultne og blodsukkeret er så lavt er det vanskeligere å ta gode beslutninger. Hemmeligheten er tilgjengelighet. Hva har du tilgjengelig i skapet. Kroppen higer etter noe som kan fikse nedturen, derfor er vi gjerne sugne på sukker og karbohydrater.

Slik fikser du plyndretimen på best måte.

  • Ha tilgjengelig mat og snacks som metter godt og stopper deg for å gå helt bananas.
  • Fjern alt fra skapene du egentlig ikke vil fylle kroppen med, i hvertfall ikke når alt handler om å håndtere et forferdelig lavt blodsukker. Eksempler på dette er kjeks, fint knekkebrød/brød, godteri, potetgull, sjokoladepålegg, syltetøy og lignende.
  • Fyll opp skapende med næringsrike nøtter, frø og mandler, nøttesmør,

Noen tips til hva du kan lage, enten å ha tilgjengelig eller som lages på svært kort tid.

Opplever du plyndretimen? Så del i kommentarfeltet da vel, hvilke tricks i ermet har du for å håndtere sulten?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *