18. LUKE – SERINAKAKER MED MINDRE SUKKER – OG LIKE GODE!

Serinakaker på menyen idag, disse er uten hvitt sukker og gir mindre blodsukkerstigning. Og de smaker like fantastisk!

Stabilt blodsukker er viktig for mange grunner, og særlig i en tid hvor det lurer søtsaker rundt hvert hjørne. Små bevisste valg gir bedre utfall;)

Blant annet humør, søtsug, immunforsvar, vekt, hormoner, konsentrasjon, prestasjoner fysisk og psykisk påvirkes. Blodsukker er rett og slett en viktig markør for helse, eller uhelse. Verdt å prioritere med andre ord, det er ditt tempel du bor i. Så, hva er vel bedre enn kaker som smaker det samme som forventes, men uten samme sukkermengde! Her er årets serinakaker hos oss, til minne om min fantastiske bestemor, anbefales varmt.

SERINAKAKER

  • 150 klarnet smør
  • 250 g siktet spelt (evt bytte ut 50 g til fiberfin for mer kostfiber uten st det smaker grovbakst)
  • 2 ts natron eller bakepulver
  • 1 ts tørket vaniljepulver
  • 60 g tagatesse
  • 1 egg

Topping:

  • 1 eggehvite
  • grovhakkede mandler

Bland det tørre og rør inn det romtemperert smør og deretter et sammenpisket egg. Kna den sammen til en ball og legg i en lufttett boks natten over, eller noen timer, i kjøleskap.

Smuldre opp deigen og kna slik at den øker temperaturen og blir mer smidig å jobbe med. Trill pølser og skjær tykke skiver som du legger på en bakeplate med bakepapir.

Bruk en gaffel til å trykke deigen litt ned, slik at de får spor etter gaffelen. Pensle med sammenvispet eggehvite og trykk et par, tre grovehakkede mandler nedi. Dette punktet er perfekt for barna!

Stekes i 180ºC i ca 10 minutter eller til de er gyldne.

Liker du de tradisjonelle julekakene, sjekk oppskriften på brune pinner også, fantastiske – http://www.helenesundby.no/13-luke-brune-pinner-med-mindre-sukker-og-like-gode/

I både de brune pinnene og serinakakene har jeg brukt tagatesse istedenfor sukker fordi det mye mindre utslag på blodsukkeret. MEN, et lite obs – noen kan reagere med å få luft i magen. Men verdt å prøve.

De gode tradisjonelle serinakakene, bare mer blodsukkervennlige.

De gode tradisjonelle serinakakene, bare mer blodsukkervennlige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *