Myke appelsin- og sjokoladekuler med knasende sjokoladetrekk

Kjempegode myke sjokoladekuler med appelsinsmak. Knasende sjokolade utenpå.

 

Appelsin- og sjokoladekuler med sjokoladetrekk 

  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 10 dadler
  • 2 ss kakao
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 0,5 dl lyst mandelmel
  • 0,5 økologisk appelsin –  skall og saft

Legg cashewnøttene til bløt i et par timer. Det er mulig å hoppe over, men vil gjøre de mer kremete.

Kjør dadler og cashewnøtter til en jevn masse. Rasp av det orange skallet av appelsinen, tilsett dette i cashew og daddelblandingen og tilsett resten av ingrediensene. Kjør til en deig.

Form kuler av deigen. Det er letter om du lar deigen hvile kaldt en times tid først. Sett kulene kaldt.

 

Sjokoladetrekk

  • 0,5 dl kakaosmør
  • 2 ss kakao
  • 1 ss lønnesirup

Smelt kakaosmør og tilsett kakao og lønnesirup.

Bruk en gaffel og en skje til å trekke kulene med sjokolade, en og en. Sett de kaldt til sjokoladen har stivnet.

Og nyt!

 

Sjokolade og appelsinkuler med knasende sjokoladetrekk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *