Asiatisk bibringe med søtpotetmos og coleslaw

Vi nordmenn bør bli bedre til å utnytte hele dyret hvis vi først skal være kjøttetere. De flotte filetene har fått altfor mye oppmerksomhet og mange har ikke hørt om gode stykker som høyrygg, bibringe, skank, haler, kjaker, føtter og så videre. Mange har hørt om innvoller, men har et merkelig forhold til det. Kjøpeleverpostei glir ned, men å kjøpe lever og lage noe fra bunnen av oppleves av mange rart. Eller reaksjonen mange får når de hører hva kjøttdeig og pølser består av, nemlig «rester» etter at de populære stykkene som selger seg selv er fjernet.

Men dette kan lett endres med litt kunnskap og prøving. Her er en super oppskrift på bibringe, men kan brukes på alle typer kjøtt som krever lang steketid for å mørne. Her er det altså ingen vits i å bruke dyre fileter.

Fordelen med langtidssteking er at du virkelig ikke kan mislykkes. Og det er ingen krise om kjøttet blir stående litt lenger enn oppskriften. Langtidssteking er absolutt en av mine favorittmåter å tilberede på fordi det krever så lite. Den kan gjøres klar kvelden før, settes i ovnen på morgenen og så er middagen klar på ettermiddagen. Minimal innsats og jeg kan gjøre andre ting uten å bekymre meg for at kjøttet skal blir overstekt.

 

Asiatisk bibringe med søtpotetmos og coleslaw ( 4 personer)

Bibringe med asiatiske smaker

  • 2 kg bibringe
  • 4 ss tamari eller soyasaus
  • 4 ss eplejuice
  • 4 cm finhakket fersk ingefær
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • Salt og nykvernet pepper

Ha kjøttet i en kjele eller ildfast form som har lokk.

Finhakk ingefær og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene og masser kjøttet med dressingen.

La bibringen godgjøre seg på 100ºC i 9 timer ca under lokk. Ingen krise om om det blir litt mer enn det.

Skjær kjøttet i passe serveringsstykker og ha sausen/kraften etter stekingen ved siden av

 

Søtpotetmos

  • 2 søtpoteter
  • 4 ss klarnet smør
  • salt og nykvernet pepper

Skjær søtpotetene i terninger og kok de møre. Jeg bruker alltid med skall ettersom mye næring sitter i skallet.

Bruk en sleiv eller potetmoser til å lage en mos av søtpotetene når de er møre og vannet helt av.

Rør inn klarnet smør og smak til med salt og nykvernet pepper.

 

Coleslaw

  • 1/4 medium hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 3 vårløk
  • 2 ss hakket koriander
  • 1 dl eplesidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • 1 ts sesamolje
  • en liten klype chilipulver
  • salt og nykvernet pepper
  • evt litt saft og skall fra en økologisk sitron

Bland eplesidereddik, olivenolje, honning, sesamolje, chilipulver, salt og nykvernet pepper i en serveringsbolle. Smak til om det er noe du trenger mer eller mindre av.

Finsnitt hodekål og vårløk. Rasp gulrøttene. Bland grønnsakene og koriander med dressingen.

Ekstra godt å lage i forkant, slik at smakene rekker å blande seg.

img_1992

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *