Enkel festmiddag og enkel tacofest med TACOGRYTE

Inneholder sponset produkt fra Naturligliv.no

Her har du ett av mine beste tips til enkel festmat, enten det er barnebursdag eller voksenfest, denne slår an.

Jeg har brukt et av mine favorittverktøy, en WONDERBAG. Det er en langtidskoker som ikke krever strøm, miljøvennlig og brannsikker med andre ord. Jeg har vært så heldig å få den sponset av de fine folka i Naturligliv.no – Du kan lese mer her: https://naturligliv.no/side/slik-bruker-du-wonderbag/https://naturligliv.no/side/slik-bruker-du-wonderbag/

Fordelene med langtidskoking er fantastiske smaker og mørt kjøtt. Nå er ikke sistnevnte så viktig når man bruker kjøttdeig, men jeg kunne fint brukt kjøttstykker som trenger lang varmetid for å bli møre. Med wonderbagen blir ikke linser og grønnsaker mos, som jeg ofte synes det blir på kokeplata eller i ovn, selv etter mange timer. Og før en fest er prepping og forberedelser gull. Denne gryta kan stå i wonderbagen i 8-12 timer, og settes rett på bordet når maten skal nytes.

Servér gryta med salat, guacamole, salsa, cheddarsaus( jeg laget en vegansk pga melkeallergi), rømme(for de som tåler det), limebåter, hakket fersk koriander og lefser. La festen starte!

Tacogryte med linser

  • 0,5 dl EV olivenolje eller smør
  • 4 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss tomatpuré
  • 5 ss spisskummen
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss paprika pulver
  • 0,5 ts tørket chiliflak
  • 2 gule paprikaer
  • 2 røde paprikaer
  • 1,2 l tomater på boks, grovhakket
  • 1,5 kg kjøttdeig
  • 3 dl tørre røde linser
  • Salt og pepper

Hakk løk og stek i oljen til den er blankt og myk i en gryte på medium varme. Tilsett hvitløk, krydder og tomatpuré. La det surre litt før du tilsetter paprika i terninger og tomater på boks.

Stek kjøttet i en annen panne og ha over i gryta.

Smak til med salt og pepper. Dette er en stor porsjon og det trengs litt.

Tilsett tørre linser, sett på lokk og la det få koke 10 minutter og bli skikkelig varmt.

Så kommer trikset for skikkelig smak i gryta, den skal nå trekke over mange timer. Da utvikles smakene og de glir mer inn i hverandre.

Jeg bruker wonderbag, sponset fra Naturligliv.no – en fantastisk sak jeg bruker når noe skal langtidskoke. Så etter at gryteretten har kokt opp, plasser gryta i wonderbagen. Deretter kan du legge deg for natta eller finne på noe annet de neste 8-12 timene.

Og det er det som er så genialt. Jeg lager den på kvelden før, så får den stå i wonderbagen helt til servering. Det er fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *