Få en sunnere livsstil – uten å bruke mer TID eller PENGER på det – DEL 2 av 2

I del en av denne posten, delte jeg hvorfor endring av kosthold og vaner ikke krever verken mer tid eller penger for å gjennomføre. Har du ikke lest innlegget, finner du det her: http://www.helenesundby.no/fa-sunnere-livsstil-a-penger-pa-del-1-av-2/

Nå tenkte jeg å dele en liten bevissthetsøvelse for å få i gang hjernen som kan være et springbrett for nye ferske ideer for hvordan du kan løse utfordringene dine. Da er det greit å starte med bevisstgjøring av valgene vi gjør daglig, som ikke støtter ønskene våre. Da kan det dukke opp nye tanker, idéer og perspektiver som kan gi oss innblikk i hvordan vi kan gjøre noe annerledes, med liten innsats.

Oppgaven er enkel, ta et ark og sett en strek fra topp til bunn midt på arket.

 

Første del av øvelsen:

  • På venstre side skriver du ned utfordringene du har, som du gjerne vil endre. For eksempel: «Vil spise mer grønnsaker.», «Legge meg tidligere.», «Få til å lage sunne middager i hverdagen som er raske.» osv.

 

Andre del av øvelsen:

  • På høyre side kan du skrive hva du kan gjøre istedenfor, som er med i tråd med ønskene du har for fremtiden. Ha fokus på løsninger. Ikke heng deg opp i det du ikke får gjort noe med, det får bare være for denne gang. Heldigvis er det mest av det vi faktisk kan gjøre, og det gir oss så mye mer å finne løsninger på det vi kan gjøre noe med, fremfor å leve i tankestøyet fra det vi ikke får gjort noe med.

 

Etterhvert som vi ser hva vi faktisk bruker tiden vår på, og hvordan enkle løsninger kan byttes ut med dette, så er det ikke så vanskelig å gjennomføre likevel. Det er lettere å se muligheten.

Dette er bare en måte å gjøre det på, og du kan også øke innsikten for hvordan du bruker tiden og hva du ønsker innerst inne på andre måter også. Dette er ingen fasit. Det viktigste er å være nysgjerrig, leken, se mulighetene som vi omgir oss med, og gripe de. Da skjer det endring.

 

Har du lyst til å dele et eksempel på en utfordring i forhold til kosthold og livsstil du har sett på én måte, men som nå ser annerledes ut? Del i kommentarfeltet, så svarer jeg deg:)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *