Familiebrødet vårt ❤️

Å lage glutenfrie brød er ingen no brainer. Å kjøpe glutenfrie brød har vært uaktuelt, så da var det bare å brette opp ermene og teste seg frem. Og ettersom brød ikke er hovedkilden til energi i kosten vår har det tatt tid.

Dette brødet er nok det jeg er aller mest fornøyd med. Selv om jeg kommer til å teste videre. Plussene er:

  • Det ligner vanlig brød.
  • Henger sammen uten å smuldre opp.
  • Det hevet jevnt, og ble ikke for kompakt.
  • Smaken er fantastisk.
  • Ingrediensene er få og kan alle fås tak i vanlig matbutikk.
  • Det inneholder en del fiber.
  • Det metter.
  • Det er saftig.

Du stusser kanskje over to av ingrediensene: egg og fiberhusk. Fiberhusk er et pulver med masse deilig vannløselig fiber for kroppen. Det gir metthet og er supert for fordøyelsen vår. Ganske vanlig i glutenfrie brød, da det bidrar til å gi saftigere brød, og lignende egenskaper som gluten.

Egg er mindre vanlig, men ikke så dumt. Det gir saftighet, og litt ekstra med proteiner. Og det er ingen dum ting å ta med seg, ekstra byggeklosser. Brødet smaker ikke egg om du lurer.

Oppskriften gir ett brød.

Familiebrødet

  • 8 dl glutenfri havre, eller 7 dl havremel
  • 3 dl potetmel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 egg
  • 2 ss EV olivenolje
  • kaldt vann

Bland alt det tørre.

Ha egg i en dl måler og rør sammen. Tilsett olje og fyll på vann til det totalt blir 6 dl.

Bland det våte og tørre sammen. Ha en en brødform dekket med bakepapir og la heve i 5-6 timer.

Jeg setter brødet inn i kald ovn, setter på 180 grader varmluft og steker i 75-85 minutter. Banker på brødet for å sjekke om det er ferdig. Hul lyd indikerer gjennomstekt brød. Bank gjerne på bunnen også.

Pga egg i brødet oppbevarer jeg det i kjøleskap eller ferdig oppskjært i skiver i fryseren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *