Hjemmelagde «husman» knekkebrød

Her har jeg brukt favorittoppskriften min på knekkebrød, men med noen tweeks.

Sjekk originalen her: http://www.helenesundby.no/enkle-knekkebrod/

Disse er luftigere og lettere enn originalen, og smaker digg! Variasjon i smak og tekstur er viktig for matglede.

I tillegg er knekkebrødet uten gluten, melk, blodsukkervennlige, fiberrike og mettende. Yaii!

Luftige «husman» knekkebrød

  • 0,5 dl potetmel
  • 3,5 dl mandelmel (ikke fettredusert), du kan også lage ditt eget i blender/kjøkkenmaskin, gjør ikke noe om skallet er med
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 6 dl vann

1) Kjør frøene i en blender eller kjøkkenmaskin til mel.

2) Bland det tørre, tilsett vannet og rør godt. La det svelle mens du dekker to bakeplate med bakepapir.

3) Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover bakepapir på to stekeplater, ca 0,5 cm tykkelse. Prøv å få det så jevnt som mulig, for jevn steking. Bruk en pizzaskjærer eller kniv til å skjære i passe stykker.

4) Stekes på 140 grader varmluft i 60-70 minutter til de er gjennomstekt og sprø, men ikke noe særlig lenger da de fort blir brent etter dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *