Ingefærte – en styredrikk

Denne teen er god, og de gode egenskapene til ingrediensene er spesielt god når immunforsvaret trenger en hjelper som kan holde snørr og hoste hos små og store på avstand. Den hjelper deg også tilbake til god form når forkjølelsen er et faktum. Og forkjølelse er bare en av de mange tingene disse enkle ingrediensene hjelper med.

Vanligvis følger jeg ikke en oppskrift, men smaker meg litt frem om jeg ikke treffer akkurat på smaken med en gang. Men under ser du en oppskrift som er utgangspunktet. Gjør den også søtere om barna skal drikke. Husk at barn under 1 år ikke skal ha i seg honning, og noen ganger endrer anbefalningene, så hold deg oppdatert. Honning kan inneholde pollen, så om du er allergisk vær oppmerksom.

 

Ingefærte og styrkedrikk

  • 1 liter varmt vann
  • 2 cm ingefær
  • 1/2 sitron
  • 1 ts honning

 

Varm opp vannet, men ikke så varmt at det koker, det vil ødelegge flere av virkestoffene som er varmefølsomme. Skjær ingefæren i grove biter og ha i vannet. Tilsett saften av sitronene og honningen og la det trekke 5 minutter. Rør før servering.

Teen er også god som kald.

Ingefær er en urt med store egenskaper. Den er appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverbeskyttende, kolesterolsenkende, øker sekresjonen av spytt og andre fordøyelsesvæsker (galledrivende), og demper tarmgassproduksjonen (luftdrivende). Den stimulerer blodsirkulasjonen (mildt hjertestyrkende ved at den øker sammentrekkingen av hjertemuskelen), reduserer mengden blodlipider og beskytter mot sammenklebing av blodplatene. Ingefær virker ellers svettedrivende (noe som fører til avkjøling av huden), mildt urindrivende, slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende,  betennelseshemmende og smertelindrende, bakteriehemmende, virushemmende, afrodisierende og hjertestyrkende.

Sitron er full av c-vitamin, virker bakteriehemmende, virushemmende, febersenkende, betennelseshemmende, antirevmatisk, styrker åreveggene og det perifere blodomløpet, neglestyrkende, appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverstyrkende, avgiftende, rensende, avførende, urindrivende, urinsyredrivende,  immunstyrkende, blodsukkersenkende, blodtrykkssenkende, avkjølende, krampeløsende, konsentrasjonsøkende og  prestasjonsfremmende.

Honning har vært brukt til sårbehandling i flere tusen år, og honning brukes fremdeles i India til sårheling og lindring av øyenplager der folk ikke har tilgang på industrilegemidler. Gasbind vætet med honning har også vært brukt av vestlige leger på sår og forbrenninger. Honning er et kraftig, naturlig antibiotika.

 

Ingefærte Ingefærte Ingefærte

 

 

Kilder:

http://www.rolv.no/urtemedisin.htm

http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost–Kosttilskudd/Andre-kosttilskudd/Bieprodukter-/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *