Japansk inspirert stekt laks med sesamfrø

En enkel middag som lages raskt. Kjempegod med digg saus og sesamfrø. 

Har du litt fantasi kan du bruke denne sausen over salater og annet kjøtt. Helt nydelig:-)
Japansk inspirert stekt laks med sesamfrø

  • 600 g laks 
  • 2 ss klarnet smør
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 hjertesalat
  • 3 ss sesamfrø

Japansk inspirert saus

  • 3 ss soyasaus eller tamari
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1-2 ss finhakket ingefær
  • 2-3 fedd finhakket hvitløk
  • litt nykvernet pepper

Smelt smøret i en panne på medium varme. Krydre laksen med salt og nykvernet pepper. Stek laksen på begge sider til nesten gjennomstekt. Ta laksen ut av panna. 

Del hjertesalatene og ha i panne, men skru gjerne varmen opp noe. 

Mens hjertesalaten får farge lager du saus. 

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og varm opp forsiktig til alt er blandet. 

Legg hjertesalaten og laksen på et fat og hell sausen over. 

Dryss over sesamfrøene. For ekstra nøttesmak kan de ristes litt i en tørr panne før du begynner på laksen. 

Serveres med blomkålris eller grønnsakene du vil. 

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *