Jordbærsyltetøy med chia og honning

Vi har fått litt dilla på sunt syltetøy med chia. Chia har blitt kjent som et superfrø, og med det rette. Masse fiber, protein, kalsium og omega 3, viktig næring som alle trenger.

Er du typen som kjøper syltetøy, prøv denne varianten. Kanskje du vil ha ekstra søtning i starten, men det kan du trappe ned på, gjerne helt til du ikke tilsetter noe sukker. Søtsmak er tillært, og kan dermed også avvendes.

 

Jordbærsyltetøy med chia og honning

  • 400 frosne jordbær
  • eventuelt 1-2 ss honning
  • 4 ss chiafrø

 

Skjær jordbærene i fire biter, gjerne når de fortsatt er litt frosne. Da blir det mindre klin:)

La jordbærene tine. Eventuelt sammen med honningen om du vil ha med det.

Rør godt når ferdig tint, og tilsett chiafrøene. La det stå i kjøleskapet 30 minutter.

Ferdig!

  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *