Kokos kuler med krønsj og mokka – turproviant og nødproviant på en og samme tid

Ut på tur, aldri sur! Her har du kuler med energi og glede for turen i marka, skolen, jobben, eller når du bare er litt fysen. Fiber, hjernesunt fett, magnesium og antioksidanter er noen av stikkordene som følger med disse.

Vil du variere kan du tilsette eteriske oljer av for eksempel peppermynte, sitron, appelsin eller ingefær.

Hvis du ikke vil ha mokka smak, bytter du kaffen med vann.

 

KOKOS KULER MED KRØNSJ OG MOKKA

  • 200 g havre (uten gluten)
  • 100 g tørket kokos
  • 200 g kokosolje
  • 80 g kakao
  • 5-8 ss lønnesirup, honning eller fibersirup
  • 4-5 ss sterk kaffe
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket vanilje
  • 100 g spiret bokhvete

 

Kjør havre og kokos i en blender eller kjøkkenmaskin med kniv til en finere masse.

Ha havre, kokos, kakao, salt og vanilje i en bolle. Bland godt. Bland inn bokhvete.

Smelt kokosoljen forsiktig og hell over det tørre. Gjør det samme med søtning og kaffe, og bland alt til en alt er blandet.

Bruk en spiseskje til å forme boller. 5 cm i diameter var mine. Er deigen for klissete, la den stå i 15 i kjøleskapet.

Kan rulles i kokos, eller nytes slik de er.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *