Lakrisens dag – 3 måter å bruke lakrisrot

Det er en dag for alt, og denne dagen – lakrisdagen – er nok etablert av en eller annen lakrisprodusent. Men, lakris er godt, så jeg tar det som en påminnelse til å innta litt av det idag.

For istedenfor å kjøpe lakrissnop, har jeg fem tips til hvordan du kan innta lakris på en sunnere måte. Du trenger kun én ting – lakrisrotpulver. En åpenbaring om du liker lakris og ennå ikke har vært borti råvarens opprinnelige form.

Lakrisen har mange gode egenskaper, men har du høyt blodtrykk skal du være litt forsiktig. Ellers er den betennelseshemmende, febernedsettende, slimløsende, hostedempende, smører slimhinnene, styrker binyrene, immunstyrkende, bakterie- og virushemmende. Lakrisrot er også en antioksidant.

1 – LAKRISTE

Denne er utrolig digg. Har du ikke prøvd det før må du teste. Oppskriften er enkel:

  • En stor kopp varmt vann
  • 0,5 ts lakrispulver
  • 1 ts honning

Bland og nyt. Er du ekstra lur lar du teen kjøle seg ned litt før du tilsetter honning. Slenger du med peppermynte får du en annen variant, mynte og lakris er en super kombo. Oppskriften på den finner du her: http://www.helenesundby.no/peppermynte-lakris-te/

2 – LAKRISGELE

Dette er snop du enkelt lager hjemme. Kort fortalt en lakriste med gelatin slik at den stivner til lakrisgelesnop. Nam nam!Oppskriften finner du her: http://www.helenesundby.no/lakris-gele-snop/

3 – LAKRISKULER

Mer snop, snop du faktisk kan spise litt av i hverdagen også. Næringsbombe! Og digg selvfølgelig. Oppskriften er fra julekalenderen jeg hadde i fjord, men er like god nå;) Du finner den her: http://www.helenesundby.no/22-luke-lakriskuler-lakriselskeren/Søte, seige lakriskuler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *