Hvordan lytte til kroppens feedback og hva du skal se etter

Hele tiden sender kroppen signaler som er gir deg den beste forutsetningen for god helse og ha det bra.

Å lytte til sin egen kropp gir deg kort og godt bedre helse på mange områder. Ikke fordi lyttingen i seg selv gjør underverker, men fordi du da er i stand til å ta valg som gjør deg bedre.

Vi er så vant med å se mot eksperter og velmenende råd at vi helt har glemt at vi selv har utrolig mye kunnskap i kroppen vår. Kroppen er et smart og komplekst mesterverk som sender enkle signaler for oss å forstå. Kombinert med å se kroppens feedback på hvordan den har det og hvordan den påvirkes av dine valg har vi masse informasjon og hjelp tilgjengelig rundt oss. Jeg mener ikke at det ene utelukker det andre, men i vår tid har vi blitt veldig dårlig til å lytte til kroppen vår. Hvis vi lytter til signalene fra kroppen og samtidig klarer å forholde oss til kunnskapen rundt oss som guiding og inspirasjon har du et godt utgangspunkt for valg du tar.

Å ikke lytte til kroppen sin er ansvarsfraskrivelse. Det vi gjør er at vi forventer at andre skal ta den jobben, bevisst eller ubevisst. Dette fører til store problemer, nettopp fordi du ikke tar beslutninger basert på hva som faktisk fungerer for kroppen din.

Å lytte til kroppen er som å lytte til andre mennesker, lytter vi med hodet fullt av tanker, enten det er om noe helt annet eller forutinntatthet om de du snakker med, skjønner du ikke poengene, du får ikke med deg læringen i å lytte. Så å lytte med åpent sinn og nysgjerrighet er alfa omega for å se noe nytt og fersk.

Hvis du gjør valg kun ut fra intellektet og fakta fra utsiden er du mest sannsynlig i ubalanse eller fungerer ikke så godt du kan. Mange lytter til kroppen uten å tenke over det, fordi det er så naturlig for dem. Mens andre har et mer bevisst forhold til det, kanskje fordi de har lyttet bevisst for å komme gjennom en ubalanse i kroppen.

Kroppen er som sagt et fantastisk maskineri. Jeg blir stadig imponert over hvor små og store ting kroppen gjør, det er virkelig en trofast venn. Og selv om kroppen er et maskineri som vet hva den driver med, betyr det ikke at den er statisk eller ensformig. Den har rytmer som er kjempeviktige. Rytmen i døgnet, rytmen i årstidene, rytmen i sult-metthet, rytmen i menssyklus og så videre. Dette betyr at kroppens behov varierer veldig. Og derfor er det så viktig å bli kjent med kroppen sin slik at vi kan ta hensyn og legge til rette. En glad kropp er en god kropp.

Jeg kan ikke fortelle om alle signalene kroppen kan sende, fordi det er så utrolig mye, individuelt og et spørsmål om hvor du er. Det viktigste er hvordan du lytter.

Et menneske som har jevn og godt med energi, godt humør og en sunn kropp er genrelle tegn på god helse og balanse.

helenesundby.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *