Ovnsbakt gresskar med urter

Vil du ha litt variasjon på grønnsakene du spiser er gresskar en god kar. Den er sødmefull og deilig å ovnsbake. Baker du den med godt med smør, salt og pepper har du en av favorittene mine (jada, det er mange..). Like enkelt som det er godt!

Denne gangen brukte jeg rosmarin, men det er mange gode urter å bruke. Ta det du har tilgjengelig, enten det er ferskt eller tørket. Og er du usikker på om smakene passer sammen, prøv å parre de i hodet først. Men det går nok bra, ihvertfall om du bruker de tradisjonelle urtene vi er kjent med her i Norge.

Jeg er veldig glad i flaskegresskar. Siden de har et tynnere skall pleier jeg å la det være på. Men det er også mulig å bruke en potetskreller for å fjerne det. Andre typer gresskar har tykkere skall som det er greit å fjerne.

Lager du mye eller har rester igjen, er det kjempegodt i salaten, å dyppe i bløtkokt egg eller sammen noe annet snadder.

 

Bakt gresskar med urter

  • 1-2 små flaskegresskar
  • 2 ss klarnet smør
  • rosmarin
  • nykvernet pepper
  • saltflak

 

Vask flaskegresskaret og fjern eventuelt skallet. Skjær av skalken på toppen og bunnen. Skjær gresskaret i to og deretter i båter.

Bakes i ovnen i 180C i 30-45 minutter. Jeg liker de når de er gyldne og fått litt stekeskorpe. Yumyum!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *