Sesampanerte kyllingnuggets med dipp

Hjemmelaget nuggets er gjort på en, to, tre. Ha det sammen med oppkuttede rå grønnsaker, salat, ovnsbakte grønnsaker eller noe annet digg. Sosial fingermat på sitt beste!

 

Sesampanerte kyllingnuggets

  • 600 g kylling i passe biter
  • 1 egg
  • 100 g sesamfrø
  • 2 ss finrevet hvit geiteost, manchego, pecorino eller annen god ost – kan sløyfes
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts grillkrydder, se enkel oppskrift HER
  • 0,5 ts salt
  • noen gode sveip med pepperbøssa

Bland sesamfrø, ost og krydder i en bolle. Knekk egget og rør det sammen i en annen bolle.

Bruk en stekeklype til å dyppe kyllingen først i egg og så sesamblandingen. Stek de på medium varme i et par, tre minutter på hver side til de er gylne. Pass på at de er gjennomstekt, men ikke noe mer enn det, da blir de tørre.

 

Rød dipp saus

  • 3 ss ketchup, for eksempel DENNE
  • 2 ss soyasaus eller tamari
  • 2 ts honning
  • litt chilipulver
  • litt pepper

Bland alt sammen og smak til.

 

Dijon og honning dipp

  • 3 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ts honning
  • saften fra en halv sitron
  • salt og pepper

Bland alle ingrendiensene og smak til med salt og pepper.

 

Sesampanerte kyllingnuggets med dipp

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *