Sesongens rabarbra crumble pai og pisket rømme med vanilje

Mmm.. Har du rabarbra i hagen er det kortteist mat som fortjener din oppmerksomhet.

Det er mye som kan lages med rabarbra. I går hadde vi gjester og rabarbra crumble pai og pisket rømme med vanilje var desserten. Det var kjempegodt.

Hvorfor økologisk sitron? Sprøytemidlene setter seg i skallet på sitrusfrukter. Økologisk mat sprøytes ikke. Derfor er økologisk sitron smart. Vi prøver å bruke økologisk så langt det er mulig på alt av mat.

 

Rabarbra crumble pai

 

Rabarbra blanding:

  • 500 g rabarbra – 3 lange litt tykke stilker
  • 90 g sukker
  • 2 ts revet skall av økologisk sitron
  • 0,25 ts kanel

Skyll rabarbraen, fjern det tynne skallet. Det går lett om du tar tak i enden og river av. Skjær rabarbraen i mindre biter, jeg skjærte stilkene på langs og deretter på tvers.

Ha rabarbraen i en paiform eller annen ildfast form og bland inn sukker sitronskall og kanel.

 

Crumble blanding:

  • 75 g havregryn
  • 75 g finhakket mandel eller mandelmel
  • 75 g sukker
  • 30 g rosiner
  • 80 g smør
  • 0,5 ts tørket vanilje

Vei opp alt det tørre i en bolle og ha i vanilje og smør. Når smøret er romtemperert bruker du en hånd til å blande alt godt.

Legg små biter av smuldreblandingen over rabarbrablandingen. Slik kan paien stå, stek den kort opp mot servering da lun pai smaker enda bedre.

Stekes i 200 grader i 40-50 minutter til paien er gylden.

 

Pisket rømme med vanilje

  • 3 dl rømme
  • 1 ts tørket vanilje
  • 0,5 ts honning

 

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk til rømmen blir stivere.

Pisket rømme med vanilje er helt nydelig der du ville servert is eller pisket krem som tilbehør, med andre ord til de fleste kaker. Yum!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *